biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Mikor lehet kötelezőt váltani?

Kérjük értékeljen minket...
4.00 of 5 - 4 votes
Thank you for rating this article.

mikor lehet kotelezot valtaniAz autósok, gépjármű tulajdonosok életében egy nagyon lényeges kérdés, hogy mikor lehet kötelezőt váltani. Az ugyanis, aki megfeledkezik a váltásról és kicsúszik a határidőből, igen rosszul is járhat, mert ilyen esetben az történik, hogy a meglévő szerződése egy újabb évvel automatikusan meghosszabbodik és nincs módja váltani egy esetlegesen jobb módozatra. Kötelező biztosítást nem kizárólag az év végén a kampány idején lehet váltani, akinek a biztosítási évfordulója év közben van, az  természetesen akkor megteheti. Manapság már az is újdonság és könnyebbség, hogy a biztosítók sem csak az év végén egyszer hirdethetnek díjat, hanem megtehetik ezt már bármikor, egész éven keresztül akármelyik napon.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

Az tehát, hogy mikor lehet kötelezőt váltani, a vásárlás időpontjától függően alakul, de a legfontosabb, amikor váltani készülünk, hogy az élő biztosításunkat idejében, a megfelelő nyomtatvány használatával felmondjuk. Aki nem követi pontosan a szabályokat, azzal még az is előfordulhat, hogy netán egy időre kötelező biztosítás nélkül marad, ennek pedig igen súlyos következményei lehetnek. Mindenki tudja, hogy ennek a biztosítási fajtának a hiánya megtiltja a közúti közlekedésben való részvételt, de ezen felül még azzal is számolhatunk, hogy akár egy anyagilag jócskán megterhelő nagyságú fedezetlenségi díjat is ki kell fizetnünk. Arról már nem is beszélve, hogy rossz esetben amennyiben másnak kárt okozunk, a kár összegét is meg kell fizetni saját zsebből.

Az első lépés, hogyha fontolgatja a kötelező váltást, meg kell nézni a meglévő kötvényen, vagy szerződésben az évforduló dátumát és ehhez igazodva el lehet indítani a váltást. Oldalunkon nagyon gyorsan és egyszerűen meg lehet tekinteni az összes piacon vezető pozícióban lévő biztosító napi aktuális tarifáját, a szerződéseik feltételeit és a szolgáltatások tartalmát. Úgy gondoljuk, hogy ennél jobban már nem is lehetne ügyfeleink dolgát megkönnyíteni, mert a mi táblázatunkban egy helyen összefoglaljuk minden társaság ajánlatát, még lapozgatni sem kell, csak végigpásztázni a sorokat. Ebből azonnal kiderül, hogy lát-e olyan módozatot, mely a mostani szerződésénél kedvezőbb, de megtörténhet az is, hogy azt látja, érdemesebb megmaradni a mostani szerződésénél.

Aki végül is a csere mellett teszi le voksát, annak legelőször azt kell pontosítania, hogy mikor lehet kötelezőt váltani, majd amikor ezzel tisztában van, akkor elég annyit tenni, hogy alkusz cégünk részére küld egy írásos megbízást. Ettől kezdve az ügyintézés nagy részét átvállaljuk, Önnek csak annyi lesz a feladata, hogy a weboldalunkról letölthető felmondó nyilatkozatot figyelmesen kitöltse és a kötelező biztosítás kalkulátor használatával kiválassza a legjobban tetsző konstrukciót. Aki velünk szerződik új biztosítóhoz, annak minden anyagi ellenszolgáltatás nélkül leintézzük a felmondással járó adminisztrációs ügyeket is.

Minden feladat közül a leginkább tehát arra kell odafigyelni, hogy a felmondólevél idejében bekerüljön a jelenlegi biztosítóhoz és megelőzve minden félreértést, érdemes erről egy írásos visszaigazolást is kérni. Nyugodtan hozzá lehet szokni most már az autósoknak, hogy már nem csak a közzététel napjától érdemes nekilátni a váltási lehetőségek böngészésének, hisz a folyamatossá tett díjhirdetéssel lehetőség van arra, hogy már előbb tájékozódni tudjon mindenki az árak alakulásáról. Megéri oldalunkat akár naponta pár perc erejéig meglátogatni, mert most a kampány idején főleg gyorsan zajlanak az események és ha otthonról kényelmesen végzi az összehasonlításokat, nagy eséllyel rábukkanhat arra a módozatra, mellyel akár több ezer forintot is megspórolhat a családi kasszának. Alkuszcégünk minden ügyintézést Önnek díjmentesen végez, ezért csak hasznára válhat, ha velünk vált kötelező biztosítást, mert maga az online kötés is díjcsökkenést eredményezhet. Akinek sikerül egy jó csomagot összeállítani olyan kiegészítőkkel, melyek nem túl drágák, de összességükben szinte teljes körű fedezetet nyújtanak, annak mindenképp megéri a váltás, csak jól járhat vele. Amint tisztában van azzal, hogy saját esetében mikor lehet kötelezőt váltani, ne habozzon, lépjen be oldalunkra és itt egy helyen pár kattintás után az összes fontos váltással kapcsolatos információhoz hozzájut.