biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Mikortól érvényes az online megkötött kötelező biztosítás szerződés?

Kérjük értékeljen minket...
3.33 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Napjainkban egyre népszerűbb az online biztosítás kötés. Az interneten, rengeteg honlapon megtalálható a kötelező biztosítás kalkulátor, mely a szerződéskötésben, és a kedvezményes díj kiválasztásában is nagy segítséget nyújt. Az üzembentartókban azonban még mindig van egy kevéske aggodalom: Mikortól érvényes az online megkötött kötelező biztosítás szerződés?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Érdemes az online biztosítás kötés folyamatát választani, hiszen a kötelező biztosítás kalkulátorok jelentős része egyszerre veszi figyelembe az összes biztosító valamennyi ajánlatát. Ezzel a lehetőséggel mindenki biztosan a legkedvezőbb szerződési feltételeket tudja kiválasztani, az azonnal igénybe vehető online kedvezményről nem is beszélve. A kérdésre a választ a kalkulátor működését megismerve mindenki megkapja.

A szakmai honlapokon megtalálható kötelező biztosítás kalkulátorok néhány alapadat megadását követően egyszerre megmutatják az összes biztosító ajánlatát. Önnek nincs más dolga, mint kiválasztani az elképzeléseinek leginkább megfelelőt, és a rendszer további lépéseivel a szerződését megkötni online. Ezt követően az alkusz fog küldeni Önnek egy alkuszi megbízást, melyet kinyomtat és visszaküld a részére, akár postai úton, akár elektronikus levél formájában. Az alkuszi megbízás beérkezését követően az alkusz megküld Önnek elektronikus úton egy biztosítási ajánlatot, melyet ki kell nyomtatni. Ezzel a dokumentummal már közlekedhet, tehát innentől kezdve érvényes kötelező biztosítással rendelkezik. Fontos tudni, hogy a kötelező biztosítás szerződés úgy is életbe lép, hogy Ön a díjat csak később fizeti meg. Ezt az időt nevezik a biztosítók türelmi időnek, mely jelenleg hatvan nap.

A szerződés véglegesítéséről már a kiválasztott biztosítótól fog kapni értesítést, valamint megkapja a szerződését is, és az első díjbekérőt, vagy csekket. Ez alapján kell rendeznie a díjakat. Egyértelműen elmondható, hogy a biztosítás online kötésének előnye, hogy pár perc alatt a számítógép mellől is elvégezhető, valamint, hogy az összes ajánlat közül biztosan a legkedvezőbbet fogja tudni kiválasztani.