biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Milyen casco biztosítás kell, hogy lopás esetén az egész kárt térítse a biztosító?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Egyre több ember él a gépjármű biztosítások szabadon választható módozatával a casco biztosítással. Ennek több oka is van, és így egyre több a szakmai kérdés is. Mindenki szeretné megismerni a lehetőségeit a szerződés megkötése előtt. Az embereknél egyre inkább előfordul a kérdés, hogy milyen casco biztosítás kell, hogy a lopás esetén az egész kért térítse a biztosító?

Számolja ki casco biztosítását itt!

Ha röviden szeretnénk válaszolni, akkor a válaszunk, hogy nem létezik ilyen biztosítás. De fejtsük ki ezt egy kicsit bővebben, hogy mindenkinek világos legyen milyenek a lehetőségei. A casco biztosítások szinte mindegyike önrésszel működik. Ez annyit jelent, hogy szerződéskötéskor az ügyfél választhatja ki, hogy kár esetén a kárból mekkora részt vállal az üzembentartó, és mekkora részt vállal a biztosító társaság. A kár megállapítása is már egy úgynevezett eurotax táblázat alapján készül, mely közel nem biztos, hogy az éppen aktuális piaci értéket fedezi. Ha csak ezt a két dolgot vennénk, akkor még lenne megoldás, hiszen néhány biztosító kínálja az önrész casco biztosítást. Ennek lényege, hogy az ügyfél megköt egy önrészes casco biztosítást az egyik biztosítónál, és megköt egy másik úgynevezett önrész casco biztosítást a fennmaradó önrész fedezetére egy másik biztosító társaságnál. Azonban fontos tudni, hogy a casco szerződések mindegyike határozott időre azaz egy évre szólnak. Kár esetén a biztosító az egy évből még hátralévő díjjal nem fedezet időszak költségeit biztosan le fogja vonni a biztosítási összegből, így ebben az esetben sem jár a teljes összeg.

A fentiektől függetlenül, nem szeretnénk azt kelteni, hogy a casco biztosítás felesleges lenne. A balesetek mindegyikében van egy vétkes fél, akinek casco biztosítás hiányában saját zsebből kell a kár összegét kifizetni. Így a biztosító társaságok széles kínálatából választva mindenkinek azt ajánljuk, hogy a casco biztosítás legyen az autójának a tartozéka, legyen az autó védelme teljes körű.