biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Minek kell szerepelnie a baleseti kárbejelentő lapon?

Kérjük értékeljen minket...
4.50 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

A közúti közlekedésben való részvételnek alapvető követelménye, hogy rendelkezzen minden üzembentartó kötelező biztosítás szerződéssel. A biztosítás a közlekedés folyamán a saját felelősségünk miatt bekövetkező balesetekből eredő károkra nyújt fedezetet a balesetben szenvedő harmadik fél számára. Azonban a kárkifizetésnek több tényezője is van, melyek mindegyikének teljesülnie kell. Ezek közül a legfontosabbak, hogy a felelősség kérdése teljesen tisztázott legyen, és hogy a biztosítási baleseti kárbejelentő helyesen legyen kitöltve, így a kérdés teljesen jogos, miszerint minek kell szerepelnie a baleseti kárbejelentő lapon?

A legfontosabb, hogy a baleseti bejelentő lapon minden kérdésre pontosan válaszoljon. Ezzel tudja biztosítani a későbbi kellemetlenségeket. Amennyiben a betétlap kitöltése között nézeteltérés van és egyik fél sem vállalja a felelősséget, úgy azonnal hívjon rendőrt. A baleseti kárbejelentő csak abban az esetben hiteles, ha azt mind a két fél aláírásával ellenjegyezte. Erre fordítson nagy figyelmet, viszont az aláírás előtt annak tartalmát részletesen ismerje meg.

A baleseti kárbejelentőnek tartalmaznia kell a baleset helyszínét, és pontos idejét. Ezen felül a károkozó adatait, valamint a vétlen fél adatait. Feltétlenül meg kell jelölni a gépjárművek legfontosabb adatait, és mind a két kötelező biztosítás szerződésnek a számát. Fontos, hogy szerepeljen mind a két gépjárművet vezető személy személyes adata, egy a balesetet ábrázoló rajz, a balesetet pontosan leíró szöveg, valamint a felelősség elismerését igazoló nyilatkozat. Amennyiben mindent a legnagyobb körültekintéssel töltenek ki, úgy nagy esélye van a kárrendezés sikerességére.