biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Minőségi alkusz védjegy - Sokat jelenthet!

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Az egyik alkuszszövetség elnöke véleménye szerint nagyon sokat fejlődött a biztosítási piacon az érdekérvényesítés. Sokkal inkább elismerik az alkuszok szakmai tevékenységét, de Papp Lajos a FMABISZ elnöke szerint a társadalom és a szakma teljes körű elismeréséért még van mit tenni.

A szövetség működésének alapvető feltétele és tényezője, szempontja kell legyen az etikai Kódexben előírtak és vállaltak szerinti működés, ami mellett nagyon nagy jelentősége van az elmúlt év során megkezdett minőségirányítási rendszer bevezetésre kerülése. Azok az alkuszok, akik rendelkeznek a minősítéssel, sokkal nagyobb bizalmat élveznek az ügyfelek körében. A minősíttetés előnyeit persze nem lehet azonnal tapasztalni, hiszen a szerződést kötők nem a minősítés igazoló embléma alapján fognak ez után sem biztosítót választani, azonban a társaságokat a minősítés kötelezi a lehető legjobb minőségű szolgáltatás nyújtására és ennek élvezhetik majd hosszú távon az előnyeit.

Maga a minősített alkusz cím elnyerése inspirálni és kötelezni fogja a társaságokat, hogy termékeik a legmagasabb fokon kielégítsék az ügyféligényeket, tartalmukat és színvonalukat tekintve is. Ezzel nem csak az ügyfelek bizalmát és tetszését nyerhetik majd el az alkusz cégek, de a felügyeleti szervek, sőt a szakmai partnerek szemében is nagyobb megbecsülésre számíthatnak, arról nem is beszélve, hogy az érdekérvényesítés szempontjából is sokkal nagyobb erőt képviselhetnek.

Az alkuszszövetség folyamatosan fejlődik, igen szép sikereket könyvelhet el magának, az utóbbi évek tekintetében évről évre látható és mérhető a fejlődés. A tekintélyük emelkedését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy adott szakmai viták alkalmával a MABISZ rendszeresen kikéri a szövetség állásfoglalását akár a felügyeleti munka kapcsán, akár jogalkotási témakörben. A biztosítási piacon egy igen erőteljes eredményként látható az érdekérvényesítéssel összefüggésben, többek között a nyugdíjbiztosításokra vonatkozóan elért adókedvezmény bevezetése, mely egy igen hosszan tartó kemény szakmai után eredménye.

Egyszóval a minőségi alkusz védjegy sokat jelenthet! Az ez évi elképzelések mind a működés megerősítését, a további fejlődést támasztják alá, melyek közül talán az egyik legfontosabb, a felügyeletet magába szippantó Magyar Nemzeti Bankkal való kapcsolat újraépítése és annak megszilárdítása. Persze e mellett nagy kihívást jelent még például az új Ptk. szövetség részéről történő érdekérvényesítésének kidolgozása, valamint a lízing- és banki témákban több pont újraértelmezése és átdolgozása, ami igen nagy feladatot jelent a szövetség számára. itt ugyanis sok olyan tétel van, amelyben különböznek nem is kis mértékben az álláspontok, az egyes törvények és rendelkezések helyességét, alkalmazhatóságát illetően.

Az elnök álláspontja alapján nagy szükség van az FMABISZ részéről arra, hogy ráálljanak minden körülmények között objektíven természetesen alkuszközpontú szemmel nézni a partnercégek tevékenykedését és végrehajtani értékelésüket. Lényegesnek tartja, hogy egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítsanak a hagyomány szerinti Szolgáltatásminőségi versenynek, mivel a tapasztalatok alapján elmondható, hogy maguk a résztvevők is igen fontosnak tartják a versenyben elért helyezéseket. Az biztos, hogy a minőségirányítási rendszerbe való bekapcsolódás csak előnyt eredményezhet ügyfeleknek és alkuszoknak egyaránt, hisz a minőségi alkusz védjegy sokat jelenthet! Ebből a szempontból nézve igen nagy jelentőséggel bír maga a minősítés megszerzése, de az is, hogy ennek a minősítésnek kellő szakmai alapon történjen a lefolytatása.