biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Mit tartsunk szem előtt a casco kárnál?

Kérjük értékeljen minket...
3.50 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

casco karHa gépjárművének nincsen érvényben lévő forgalmija, akkor a casco a teljesen tönkrement autó esetén sem fizet. Abban az esetben sem jár kártérítés az ügyfeleknek, ha valamilyen kisállat, egér vagy patkány tehát rágcsálók tesznek kárt az adott járműben. De ha figyelmetlen volt és az ablakmosó megfagy, a vezetékeken belül arra sem jár kártérítési teljesítés. Ha felelőtlenek vagyunk, akkor olyan problémákkal találjuk szembe magunkat, amiket elkerülhettünk volna könnyed szerrel. Ezért is érdemes mindig mindenről körültekintően gondoskodni, nehogy egy ilyen véletlen baleset miatt ne kapjon kártérítést. Mivel, ha gondatlanságból történik a kár, nem fog járni kártérítés még abban az esetben sem, hogy ha a kár meghalad egy nagyobb összeget.

Számolja ki casco biztosítását itt!

Ezért kell figyelemmel lennünk minden ilyen problémára és tájékozódnunk minden nap, hogy az újdonságok ne kerüljék el a figyelmünket és tudjuk, hogy a biztosításoknak milyen feltételeik vannak. Hogy mit tartsunk szem előtt a casco kárnál? Fontos tudni, hogy abban az esetben nem jár például kártérítés, ha gondatlanságból követi el azt a mozzanatot, amitől a jármű tönkre megy. Rágcsálók vagy elfagyás, vagy olyan területre hajt, ahol tudja, hogy tönkre fog menni a gépjármű. Abban az esetben sem jár kártérítés, ha tudjuk, hogy mely területeken magas a rizikófaktor és oda megyünk, mint polgárháborús helyek vagy esetleg egy tüntetésen.  Még abban az esetben sem számíthatunk fedezetre, amikor valami nagy csomagot szállítunk, és esetleg az tesz kárt a kocsiban. De járművek vontatásánál történő kár miatt sem fizet a casco. Figyelmeztetjük, hogy a kocsiban soha ne hagyja benne a kulcsot, mert azon kívül, hogy ellopják nem fog fizetni a biztosító cég azért, mert ez egy felelőtlen húzás volt. Tehát ez gyakorlatilag az az eset, amikor a tulajdonos „hagyja”, hogy ellopják kocsiját és éppen ezért nem fizet kártérítést a biztosító társaság a casco keretében sem.

A cascónak az egyik legfontosabb kritériuma, hogy rendelkezzünk érvényes forgalmival, ha ez nincsen akkor a biztosító nem köteles fizetni az elszenvedett kárért. Az egyik legrosszabb eshetőség, hogy részegen kezdünk el vezetni, úgy, hogy nincsen jogosítványunk. Ezért mindenkinek oda kell figyelnie a forgalomban való közlekedésnél, hogy minden érvényes irata meg legyen ahhoz, hogy ne tudják megbüntetni, mert ilyenkor a casco biztosítás érvénytelen lesz, mint amikor olyan helyzetbe kerül, hogy nincs önnél papír.

A biztosító társaságok is tisztában vannak vele, hogy milyen nehéz minden egyes pontot minden nap, amikor a forgalomba megyünk észben tartani, ezért igyekeznek felhívni a figyelmünket minden eshetőségre. Ha teheti, akkor mindig hordja magával a kocsihoz vagy a járműhöz tartozó papírokat és próbáljon meg minden szabályt betartani ezzel elkerülve azt, hogy nem téríti meg a kárát a biztosító. Rengeteg eset történt, amikor az ügyfél megpróbálta a biztosítási összeget elkérni egy olyan eseményért, amikor nyilvánvalóan ő volt a vétkes mivel gondatlan volt, de a biztosító társaságok ezt nem fogják hagyni semmilyen esetben. Mindig alaposan kivizsgálják az ügyet és utánajárnak annak, hogy minden úgy történt-e ahogy azt ügyfél állítja.

Tudjuk, hogy a casco abban az esetben, fizet, hogy ha nekünk okoztak kárt, vagy esetleg természeti csapás következik be, de minden balesetnél kivizsgálják az ügyet, és ha az derül ki, hogy valaki gondatlansága miatt keletkezett kár a saját gépjárműben, akkor ne várja a kártérítési összeget. Természetesen minden biztosító társaság az Ön érdekeit tartja szem előtt, de tudnia kell, hogy nem érdekük fizetni, hogy ha felmerül a gyanú, hogy esetleg valaki így akar pénzhez jutni. Ezért érthető, hogy a társaságok abszolút körültekintéssel járnak el ezekben az ügyekben. Ismételten felhívjuk a figyelmét arra, hogy ha olyan területre merészkedik ahol nagyon magas a kockázati tényező, háborús övezetek, lázadások, tüntetések és ilyen körülmények közepette kár keletkezik autójában, akkor azt a biztosító nem fogja kifizetni, mert ön úgy döntött, hogy vállalja a kockázatot, de ez a biztosítót nem kötelezi kártérítésre.

Oldalunkon nap, mint nap új híreket olvashat a cascóra vonatkozóan is, de természetesen e mellett itt megtalálhatók a cascóra vonatkozó élő szabályok és rendeletek, így teljesen napra kész lehet, mielőtt nekilát választani és szerződést kötni. Ezen kívül persze rajtunk keresztül arra is van lehetősége, hogy a kalkulátorral kiszámoltassa, melyik az Önnek legkedvezőbb konstrukció és ha sikerült választani, akkor egy megbízással átruházhat ránk minden egyes további feladatot az ügyintézésre vonatkozóan. Minden ilyen alkalommal garantáljuk, hogy ha mi intézzük ügyeit, az összes adminisztráció és maga a casco szerződés megkötése is a jogszabályoknak megfelelően fog történni.