biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Motor kötelező biztosítás és casco biztosítás online

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Manapság egyre több motort lehet látni a közutakon. Egyre többen fedezik fel a motorozásban rejlő szabadságot. Turázásra, közös motorozásra inkább a nagyobb teljesítményű motorokat használják, míg bevásárláshoz, átruccanáshoz a szomszéd utcába inkább segédmotoros kerékpárokat, robogókat. Nyilvánvaló, hogy a motoroknak sok előnyük van az autókkal szemben, de ugyanakkor hátrányai is vannak vele szemben. Ami azonban mindkettőre igaz, hogy kötelező felelősségbiztosítás nélkül nem vehetnek részt a forgalomban, illetve, hogy mindkettőre köthető casco biztosítás. Ismerkedjünk meg a motor kötelező biztosítás, és casco biztosítás online kötésének a lehetőségével.

Motor kötelező biztosítási kalkulátor

Motor casco biztosítás árajánlat kérés

Tehát, amint fentebb említettük a kötelező biztosítás megkötése ugyanúgy vonatkozik a motorosokra, mint az autósokra, sőt ez annyira igaz, hogy nem csak a rendszámos, hanem a rendszám nélküli motorokra, illetve robogóra is igaz. Amennyiben nincs a motorhoz kötelező biztosítás, akkor kizárják a közúti forgalomból. A kötelező biztosítás díjának megállapítása hasonlóan történik, mint az autóknál, azaz teljesítmény kategória alapján. A motoroknál a következő teljesítmény kategóriákat különböztetjük meg.

0-12kW
13-35kW
36-70kW
70kW felett

Természetesen a kisebb teljesítmény kisebb díjat tesz lehetővé, a nagyobb pedig magasabbat, de ezeken kívül más tényezők is befolyásolják a díjazás nagyságát, mint például a szerződő neme, kora, a motor kora, a díjfizetés módja, és amit nem szabad elfelejteni, a bonus-malus besorolás, ami természetesen a segédmotoros kerékpárra nem vonatkozik. A felsorolás nem teljes, de a legfontosabb szempontokat tartalmazza.

Casco biztosítást hasonlóan szintén az autókhoz, akkor érdemes kötnünk, ha a motorunk nagy értékű, illetve ha új. Kisebb értékű motorok esetében nem biztos, hogy kifizetődő a casco megkötése, mert az egy viszonylag drága biztosítási forma. Ráadásul eleme az önrész is, amely jellemzően 10-30 % között mozog biztosítótól függően. Arra is érdemes odafigyelni, hogy a biztosítók ajánlatai között komoly különbségek lehetnek, tehát döntés előtt mérlegelni kell, hogy melyik ajánlattal jár az ember a legjobban.

Előnye mind a két biztosításnak, hogy online is köthetők. Ezt portálunkon is megteheti akár azonnal. Oldalunkon minden információt megtalál, de ha mégis kérdése van, akkor írjon nekünk, és mi visszahívjuk és megválaszoljuk azt. Minden segítséget megadunk ahhoz, hogy megtalálja az Önnek szóló kötelező, illetve casco biztosítást. Használja kalkulátorainkat, melyek segítségévek könnyen, és gyorsan megtalálhatja az Önnek szóló terméket. Amennyiben kiválasztotta a terméket, akkor nincs más dolga, mint ráklikkelni a megkötöm gombra, és végig menni a folyamaton, majd a megbízási szerződés kell kinyomtatni, aláírni, majd elküldeni számunkra. A többit mi elintézzük, ha kell a régi szerződését is felmondjuk. Kösse meg online motorra is a kötelező biztosítását, és a cascóját. Gyors, olcsó, kényelmes.