biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Önrész fogalma a casco biztosítás módozatnál

Kérjük értékeljen minket...
4.25 of 5 - 4 votes
Thank you for rating this article.

Az önrész fogalma a casco biztosítás módozatnál azt jelenti, hogy a biztosított ügyfél a kár egy részének megfizetését magára vállalja, ez az önrész. Az önrész mértékét a casco szerződésben minden esetben fel kell tüntetni, és nagyon fontos tudni, hogy minél magasabb önrészesedést vállalunk, annál olcsóbban tudjuk a cascót megkötni.

Számolja ki casco biztosítását itt!

Az önrész fogalma a casco biztosítás módozatnál tehát arra mutat rá, hogy az ügyfél az esetleg előforduló kár összegéből mennyit vállal magára. Az önrészesedés két részből áll, az egyik a forintösszeg, a másik a százalékos arány. Ez egészen pontosan azt jelzi, hogy a keletkezett kár összegének mekkora százalékát, de minimum mekkora forint összeget vállal az ügyfél magára és ebből természetesen mindjárt az is kiderül, hogy mekkora kártérítési összeget fizet majd a biztosító. A két meghatározásból a biztosító minden esetben a magasabb összeget veszi figyelembe.

Casco biztosítás kötésekor jól kerül kell nézni az ajánlatok között, mert egy egy biztosító különböző feltételekkel kínálja csomagjait, sok esetben nem érdemes nagyon nagy önrészt vállalni, lehet, hogy megéri inkább egy kicsivel többet fizetni a biztosításért.

Ebből kifolyólag arra következtethetünk, hogy célszerűbb minél kevesebb önrészt megadni. Ahhoz, hogy cascóját a legjobb feltételekkel köthesse meg, érdemes oldalunkra ellátogatni, ahol minden vezető biztosító ajánlata hozzáférhető. Mi segítünk a választásban és a kalkulátor segítségével Ön még azt is megtudhatja, hogy az egyes önrészekhez mekkora biztosítási díjak kötődnek. Pontosan elmagyarázzuk azt is, hogy mit is jelent az önrész fogalma a casco biztosítás módozatnál, egyszerűen és érthetően megismertetjük a lényeget. A százalékos önrész általában 10 – 20 – 30 százalék, a pénzben meghatározott összeg cca 25 000 forinttól egész magas összegig vállalható. Az önrész bevállalt nagyságát elsősorban a gépkocsi értékéhez kell igazítani, hiszen itt nagyobb a kockázat, több a veszíteni való egy káresemény bekövetkeztekor. Ezzel magyarázható végül is a cascóhoz kapcsolódó önrész kötelező vállalása, hisz a biztosítók arra gondolnak, hogy az együttes kockázatviselés talán nagyobb odafigyelésre, körültekintőbb vezetésre ösztönzi az ügyfeleket.