biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Nem akar biztosítót váltani akkor is újra kell kötni a biztosítást?

Kérjük értékeljen minket...
3.50 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

A kötelező biztosítás szerződések, mint azt bizonyára mindenki tudja határozatlan időre kötődnek. Ettől függetlenül minden évben a biztosítási évfordulón mind a két félnek lehetősége van a szerződést felmondani. Ezek szerint az üzembentartók ezen a napon választhatnak maguknak kedvezőbb díjazású szerződést másik biztosítónál. Lényeges itt megjegyezni, hogy mindez nem kötelező, tehát amennyiben meg van elégedve a jelenlegi szolgáltatással és díjjal úgy nem kötelező biztosítót váltani. De ha nem akar biztosítót váltani, akkor is újra kell kötni a biztosítást?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


A biztosítóknak kötelességük minden évforduló előtt 50 nappal közzé tenniük a következő időszakra vonatkozó díjszabásaikat. Mikor ezt megteszik az üzembentartók jelentős része azonnal számolásba kezd az interneten, számtalan helyen megtalálható kötelező biztosítás kalkulátor valamelyikével. A rendszerek pillanatok alatt megmutatják az összes biztosító valamennyi ajánlatát, melyből mindenki ki tudja választani a leginkább megfelelőt. Mivel a teljes hazai kínálatból választhatnak biztosan a legjobb szolgáltatást és a legkedvezőbb díjat választhatják.

Érdemes azonban mindent alaposan szemügyre venni, mert bár nem jellemző előfordulhat, hogy a jelenlegi szerződésénél nem talál kedvezőbbet. Ilyen esetben nem kell felmondani a régi szerződést, és újat kötni hiszen a kgfb szerződések határozatlan időre szólnak. Ha azt egyik fél sem mondja fel az évfordulón, akkor az eredeti feltételekkel a szerződés tovább folytatódik. Érdemes minden meghirdetett tarifa után ellenőrizni a lehetőségeket, mert a rengeteg ajánlat között szolgáltatásban és díjban rendkívüli eltérések tapasztalhatók.