biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Nyerges vontató kötelező biztosítás és casco

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

nyerges vontato kotelezo casco biztositasAz országutakat számtalan gépjármű használja, melyeknek, különféle szabályoknak, rendeleteknek, törvényeknek kell megfelelniük ahhoz, hogy részt vehessenek a közúti forgalomban. Ilyen a kötelező felelősségbiztosításra vonatkozó törvény is, amely előírja, hogy csak olyan gépjármű vehet részt a közúti forgalomban, amelyre az üzembentartója megkötötte a kötelező felelősségbiztosítást. Ennek a bevezetésére 1991-ben azért volt szükség, hogy egy baleset esetén a vétlen fél hozzá juthasson az autójában esett kár megtérítéséhez, amely addig attól függött, hogy a baleset okozója elismerte-e vétkességét, és hajlandó volt-e, illetve képes volt-e a kárt megfizetni. Í kötelező biztosításnak köszönhetően a kockázatviselő a vétkes fél biztosítója lett, aki a biztosított helyett fizetett szükség esetén. A kötelező felelősségbiztosítás hatálya kiterjed nem csak a személygépkocsikra, teherautókra, buszokra, motorokra, stb., hanem többek között a nyerges vontatókra is. A nyerges vontatók, olyan vontatók, amelyek félpótkocsik vontatására alkalmasak. Önmagukban teherszállításra nem alkalmasak, felépítmény hiányában.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

A félpótkocsik súlyának nagyobb részét az erre a célra kialakított nyeregszerkezet hordozza. A nyerges vontatók jellemzően a nemzetközi árufuvarozásban használatosak, ami azt jelenti, hogy szinte állandóan úton vannak, és többször is átlépnek országhatárokat, ahol más törvények, szabályok vannak érvényben. Ezek miatt is fontos, hogy legyen kötelező felelősségbiztosítása a járműnek, ugyanis egy külföldön okozott baleset esetén az ottani biztosító kifizeti a vétlen félnek a kártérítést, ami köszönhető a Nemzetközi Zöldkártya Rendszernek. Ez azt jelenti, hogy azokban az országokban, amelyek tagjai ennek az egyezménynek, a kiállított Zöldkártya, mint a meglátogatott országban előírt biztosítási fedezet meglétét igazoló dokumentum felmutatásával a gépjármű üzembentartója igazolja a gépjármű felelősségi fedezetet. Még egyszerűbb a helyzet akkor, ha a Rendszámegyezményt is ratifikáló országba történik az áruszállítás, ugyanis, azokban az országokban még az igazolást sem kell felmutatni a felelősség biztosítás meglétének bizonyítására, hanem elfogadják a gépjárművek, így a nyerges vontatók rendszámtábláján lévő megkülönböztető országjelet. A nyerges vontatókra is megköthető online a kötelező biztosítás. Oldalunkon több biztosító ajánlatait is megtalálhatja. Gyorsan, kényelmesen, egyszerűen. Használja gépjármű felelősségbiztosítás díjkalkulátorunkat, és kösse meg online biztosítását.

Egyedi nyerges vontató casco biztosítás árajánlat kérés

A casco biztosítás is közismert biztosítási termék, amely a nyerges vontatók esetében alán még fontosabb, mint a személygépkocsik esetében, hiszen jellemzően sokkal nagyobb értéket képviselnek. Köztudott, hogy a nemzetközi fuvarozásban sok baleset fordul elő, amiért is fontos, hogy mind a kötelező felelősségbiztosítás, mind a casco meg legyen kötve, mert a másoknak okozott kár is, és a saját kár is, illetve a szállítmányban keletkezett kár is komoly összeget tehet ki. A biztosítók komplett védelemmel állnak a fuvarozók rendelkezésére. A casco nem annyira népszerű, mert drágább, mint a legtöbb biztosítási termék, ráadásul az önrész miatt sem kedvelik, mégis kihagyhatatlan azok esetében, akik nemzetközi áruszállítással foglalkoznak.

Az önrész szerves része a cascónak, mert fontos, hogy a biztosítottak is komolyan vegyék az odafigyelést, a balesetek megelőzését. Tudni kell mindehhez, hogy a casco abban az esetben nagyon hasznos, hogy a mi okozzuk a balesetet, mert a kötelező felelősségbiztosítás a mi kárunkat nem téríti meg, ellenben a casco igen. Természetesen a casco megkötésekor érdemes kiegészítő biztosításokat is kötni mellé, hogy teljes körű, és egyénre szabott legyen a védelem. Oldalunkon online casco biztosítást nem lehet ugyan kötni, de díjkalkulátorunk segítségével több biztosító ajánlatát ki tudjuk számolni, és maximális segítséget tudunk nyújtani annak megkötésében is.