biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Nyugdíj megtakarítási lehetőségek

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Amikor arról van szó, hogy kedvezményeket akarunk a nyugdíj megtakarítások terén, akkor számba kell vennünk, hogy a nyugdíj előtakarékossági számlák és az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárak rendelkeznek nagyon nagy kedvezményekkel, amiket igénybe tudunk venni.

Online nyugdíjbiztosítás árajánlat kérés

Ezekkel a számlákkal nagyon jól kamatozó és felhalmozható összegeket tudunk kreálni, az is nagyon kecsegtető, hogy ha eltelik valamennyi idő, akkor a hosszútávon félretett megtakarítás adómentes lesz. Azok, akik birtokolják a nyugdíj előtakarékossági számlát és azok, akik tagjai az önkéntes pénztáraknak a lecsökkentett összeadott adóalapjának adójából egy adott összeget az általa megjelölt pénztári számlájára küldheti át, amikor SZJA bevallásra kerül sor.

Ez azt jelenti, hogy az a bizonyos személy legyen itt szó magánszemélyről, fizet az egészségpénztárba vagy a saját maga által választott önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárba, akkor lehetősége van az SZJA bevallásnál kijelenteni, hogy az adója összegéből egy bizonyos résszel a pénztári befizetései kiegészítődjenek. Nem szabad adótartozásnak lennie, ez az egyik feltétele. Amikor önkéntes nyugdíjpénztárról van szó az adójóváírás mértéke a pénztárba belépett tag felől a befizetett pénz húsz százaléka, de egyébként maximum százezer forint. Azok az emberek, akik 2020. január 1 előtt mennek nyugdíjba, több pénzre számíthatnak.

Mivel a nyugdíj helyzet nem valami fényes, így igyekezni kell tartani a tempót és minden információra odafigyelni, hogy megfelelően tudjunk dönteni a megtakarításokkal kapcsolatban. Természetesen minden lehetőség adott ebből a szempontból, csak meg kell ragadni és ki kell használni őket. Érdemes figyelemmel kísérnie, hogyan alakul a nyugdíj körüli helyzet és résen lenni, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább kifizetődő nyugdíj megtakarítási módot. Ennek érdekében rendszeresen látogassa oldalunkat, hogy azonnal értesüljön a legfrissebb infókról.

Az általunk preferált legjobb nyugdíj megtakartási lehetőség a nyugdíjbiztosítás, melyről bővebben itt informálódhat!