biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Online biztosítás kötés - hol a legolcsóbb?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A biztosító társaságok minden eddiginél nagyobb kínálattal állnak az ügyfelek szolgálatára. Manapság lényegében minden a biztosítás tárgyát képezheti, gyakran nyilván egyedi megegyezés alapján, és a megfelelő beárazással. A biztosítók nem csak a mind nagyobb termékkínálattal akarják az ügyfeleket magukhoz csábítani, hanem a szolgáltatások minőségének javításával is.

Ennek egyik nagyon hatékony formája az online szerződéskötés biztosítása az ügyfelek számára. Egyre több ember van, aki nem szívesen enged be egy idegent a lakásában, illetve aki nem tud, vagy nem akar arra időt szakítani, hogy elmenjen valahová, ahol személyesen találkozhat egy biztosítási ügynökkel, akivel megbeszéli a biztosítás megkötésével kapcsolatos tudnivalókat, illetve akivel megköti a szerződést.

Manapság minden ügyintézésnél előtérbe kerül az interneten való lebonyolíthatóság, legyen az egy szerződéskötés, vagy esetleg vásárlás. Az elektronikus ügyintézésé a jövő, amelynek nem lehet gátat vetni, és ezért minden szolgáltatónak lehetővé kell tennie, hogy a szolgáltatását elérjék az interneten is, illetve hogy ott el lehessen végezni az adminisztrációt is. A biztosítók élen járnak ezen a területen, ugyanis szinte minden biztosítási szerződés online is megköthető. Az online szerződéskötésnek számtalan előnye van. Ilyen az a lehetőség, hogy bármikor elérhető a lehetőség, és nem kell egy ügynökkel időpontot egyeztetni, kényelmesen, a saját foteljéből elintézhető, illetve egyszerűen lehet kalkulálni a különböző szolgáltatások igénybe vétele esetén, sőt az árak és a szolgáltatások összehasonlítása az egyes biztosítók között is könnyedén megoldhatók. Ugyanakkor a számunkra leginkább megfelelő szolgáltatások kiválasztása is ügyfélbarát módon elvégezhető.

Fontos még megemlíteni, hogy a biztosítók az online szerződéskötést kedvezmények, illetve árengedmények adásával is népszerűsítik. Nem ritka, hogy az úgynevezett online árkedvezmény eléri a 35 %-ot is. Az online kedvezmények biztosításával az társaságok különböző módon, és mértékben élnek. Mielőtt valaki megköt egy szerződést javasolt feltétlenül összehasonlítani a különböző társaságok ajánlatait, mert nem feltétlenül az a biztosítás a legjobb számunkra, amelyik a legolcsóbb, illetve, amelyik megkötése esetén a legtöbb kedvezményt, illetve online árkedvezményt kapjuk. Amennyiben az a kérdés, hogy online biztosításkötés hol a legolcsóbb, akkor azt kell mondanunk, hogy aktuálisan kell mindig megvizsgálni az ajánlatokat, mert azok is folyamatosan változnak, azaz amelyik a legkedvezőbb ma, az nem biztos, hogy holnap is az lesz.