biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Online biztosítás kötés menete

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 5 votes
Thank you for rating this article.

online biztositas kotes meneteA biztosítók állandó harcot folytatnak az ügyfelekért, amely megmutatkozik a szolgáltatások minőségének, mennyiségének alakulásában, illetve a biztosítási díjak területén is. A biztosítási piacon új ügyfelek már csak kis számban jelennek meg, ezért a kialakult piaci részesedésen csak úgy tudnak a biztosítók változtatni, ha egymástól szívnak el ügyfeleket. Ezt pedig csak több, és minőségibb szolgáltatással, illetve kedvezőbb tarifákkal tudják elérni. A kiélezett küzdelem egyik területe a gyorsabb és egyszerűbb adminisztráció, illetve ügyintézés lehetőségének a megteremtése. Ennek az elérésében játszik fontos szerepet az online biztosításkötés lehetősége. Ennél kényelmesebb, gyorsabb ügyintézési lehetőséget nem lehet ajánlani. Az ügyfél az otthonában, kényelmesen teázgatva megkötheti a biztosítását, amihez ugyanúgy megkap minden segítséget, mintha személyesen fáradna be egy irodába, vagy találkozna valahol egy biztosítási ügynökkel. Nézzük meg röviden, hogy mi az online biztosításkötés menete. 


Először készítsünk elő minden szükséges okmányt, iratot, hogy kéznél legyenek, amikor szükség lesz rájuk. Példánkban egy online kötelező biztosításkötést mutatunk be, melynek megkötéséhez biztosítási alkusz segítségét vesszük igénybe. Ebben az esetben, az előkészítendő iratok a gépjármű forgalmi engedélye, a személyi okmányok, jogosítvány, illetve esetleges évfordulós váltás esetén a régi biztosítási kötvény. Első lépésként belépünk a biztosítási alkusz portáljára, és az ott található kötelező biztosítás díjkalkulátorba fel kell vinni a díjszámításhoz szükséges adatokat. Nagyon ügyeljünk arra, hogy az adatok pontosak legyenek, ezért javasoljuk, hogy használjuk hozzá az iratokat, és ne fejből írjuk be azokat. A kalkulátorok jellemzően úgy vannak létrehozva, hogy tartalmazzák az aktuális kedvezményeket is, amelyek közül be kell jelölnünk azokat, amelyekkel élni tudunk. Mikor mindent pontosan, hiánytalanul kitöltöttünk, akkor következik a díjszámítás, melynek eredményeként egy táblázatot fogunk kapni, amelyben a biztosítók ajánlatai szerepelnek az általunk megadott paraméterek alapján. Nincs más dolgunk, mint kiválasztani azt, amelyik számunkra a legkedvezőbb, és lenyomni a biztosító ajánlata melletti MEGKÖTÖM gombot.

kis nyil tartalomban Kötelező biztosítás kalkulátor
12 biztosító díja online kedvezménnyel!
  kis nyil tartalomban Casco biztosítás kalkulátor
Most még olcsóbb mint valaha!
kis nyil tartalomban Lakásbiztosítás kalkulátor
Olcsó lakásbiztosítás percek alatt!
  kis nyil tartalomban Utasbiztosítás kalkulátor
Több biztosító ajánlata egy helyen!

 

A folytatás regisztrációhoz kötött, ezért, ha nem vagyunk regisztrálva még az adott oldalon, akkor regisztrálnunk kell, amelyhez a nevünket, a telefonszámunkat, egy élő e-mail címet, jelszót, és egy azonosítót kell megadnunk. Ezek után következik a biztosítási ajánlattételi űrlap kitöltése, melyhez feltétlenül kellenek a gépjármű pontos adatai. Amikor ez is kész, akkor a következő lépésben lehetőség van az adatok átnézésére, ellenőrzésére, illetve tájékoztatást kap az ajánlattevő ügyfél a téves adatközlés következményeiről, illetve különféle nyilatkozatokat kell elfogadnia, melyek többek között arra vonatkoznak, hogy a hatályos jogszabályok ismertetése megtörtént, és ezeket elfogadta. Ezután már csak az ajánlat elküldése, illetve véglegesítése van hátra, amelyet, ha megtettünk, akkor azonnal érkezik a megadott e-mail címünkre egy visszaigazolás. Az e-mail tartalmaz még egy biztosítás képviseleti meghatalmazást, mely alapján a biztosítási alkusz eljárhat helyettünk. Ezt ki kell ezért nyomtatnunk, alá kell írnunk, és vissza kell küldenünk a biztosítási alkusz posta címére. A többi már az alkusz dolga. Amennyiben az online szerződés az alkusz részéről feldolgozásra került, azaz megkötötte helyettünk a biztosítást, akkor erről az e-mail címre küldenek egy értesítőt. Ez után az alkusz tarifaoldalán ki is lehet nyomtatni a szerződést, vagy kérésre kipostázzák a címünkre.