biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Orvos, gyógytornász, ápoló szakmai felelősségbiztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Az orvos, gyógytornász szakmai felelősségbiztosítás azon eseményekre vonatkozik, amikor olyan személy okozza a kárt, aki a magatartásáért a magyar biztosítási jog szerint kártérítési felelősséggel tartozik. A biztosítás akkor érvényes, hogyha a kár egészségügyi szabályokra tekintettel, vagy egészségügyi ellátás alatt történik és a kliens testi épségében vagy egészségében okoznak kárt.

Kérjen árajánlatot online - itt!

Tehát, hogy ez érvényesüljön, mind a három feltételnek teljesülni kell és ez alól nincsen kibúvó. Manapság a betegek, vagy akiket ellátnak, sokkal jobban felkészülnek és egyre inkább tisztában vannak jogaikkal és élnek is vele. A biztosító cégek pedig egyre inkább meglovagolják ezt és olyan biztosításokat dobnak piacra, amiket azokban az esetekben tudnak alkalmazni, hogyha az egészségügyi dolgozó hibát követ el és ebből fakadóan kár éri a klienst, tehát ekkor a szerződés birtokában az orvos, gyógytornász abban a tudatban lehet, hogy a biztosító megfizeti helyette az okozott kárt.

Olyan esetekre kell gondolni, mint például maradandó sérülések vagy valami súlyosabb dolog. Az orvosok és gyógytornászok segítségére is megjött az ilyen fajta biztosítási szolgáltatás, és ők már valami segítséget tudhatnak maguk mögött, hogyha bármi történne. Ez egy újdonság, hiszen ilyen biztosítások nem sűrűn vannak. Mivel nagyon sok biztosító van a piacon, ezért a kínálat is különböző, így érdemes odafigyelni, hogyha ki szeretnénk választani esetünkben egy egészségügyi felelősségbiztosítást, amennyiben a lehető legjobbat tudjuk megkötni. Ugyanis, ha számunkra nem megfelelő, akkor csak ártunk és időt veszítünk vele meg pénzt.

A másik fontos dolog, hogy az orvos, gyógytornász szakmai felelősségbiztosítás nem terjed ki a külföldi állampolgárokra, ezért nagyon kell vigyázni, amikor kiválasztjuk a konstrukciót, hiszen ha egy ilyen eset történik, és nem vagyunk biztosítva, akkor baj történhet. Az összes biztosító kizárja a családtagoknak okozott károkat. Akik azon gondolkodnak, hogy megszüntetik a praxisukat, azok választhatnak egy bizonyos idő kiterjesztést is a módozat esetében. Tehát ezek a biztosítások az orvosokra és gyógytornászokra vonatkoznak.

Mivel itt a mi oldalunkon minden számottevő biztosító ajánlata megtalálható, így ha orvos, gyógytornász szakmai felelősségbiztosítás kötése előtt áll, akkor sem kell továbblépnie, nálunk a legjobb ajánlatok közül válogathat.