biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

P rendszámra kötelező biztosítás

Kérjük értékeljen minket...
4.57 of 5 - 7 votes
Thank you for rating this article.

Kötelező biztosítást P rendszámmal ellátott gépjárművekre is kell kötni. Ezt a fajta rendszámot azok a vállalkozók, vagy vállalatok igényelhetik, akiknek a működési engedélyükben szerepel az, hogy jármű kereskedelemmel foglalkoznak.

Árajánlat kérés P rendszám biztosításra

Fontos: I rendszám lett a P, E és Z ideiglenes rendszámokból

A P jel Próbarendszámot jelent és a P rendszám kötelező biztosítás 2023 - 2024 évben is az előírásoknak megfelelően kell megköttessen. A Próba rendszám használata nagyon kemény feltételekhez van kötve, így például a P rendszámú járművel nem lehet vontatni, nem lehet sem áru-, sem személyszállításra használni. Bizonyos esetekben van lehetőség arra, hogy a tiltások feloldását kezdeményezze az üzembentartó. A P rendszámos gépkocsi használata nagyon szigorú adminisztrációs feltétekhez kötött, minden esetben vezetni kell az indítási naplót, melybe még az elindulást megelőzően be kell jegyezni annak időpontját, az autóban utazók számát és a pontos útvonalat.

P rendszámmal ellátott gépjárművet nem lehet bérbe adni, ez teljesen szabályellenes a vonatkozó 35/2000. (XI. 30.) BM-rendelet szerint. A jogszabály lényege, hogy a P rendszámmal ellátott járművet kizárólag az ideiglenes forgalomban tartási engedélyben feltüntetett jogosult személy, vagy a vele munkaviszonyban álló személy vezetheti. A P rendszám kötelező biztosítás 2023 - 2024 éves díja folyamatosan változik köszönhetően annak, hogy a biztosítók már év közben több alkalommal is válthatnak tarifát, viszont a díj megfizetése kötelező, hiszen ezzel a rendszámmal ellátott gépkocsikkal is csak élő kötelező biztosítással lehet a forgalomban részt venni.

A legjobb módszer arra, hogy a P rendszám esetében is minden az előírásoknak és jogszabályoknak megfelelően történjen, ha alkusz cégünket bízza meg a P rendszám kötelző biztosítás 2023 - 2024 évre vonatkozó szerződésének megkötésével. A biztosítók árajánlatai nagyon eltérőek és ráadásul hónapról hónapra változnak, így amennyiben kíváncsi arra, hogy melyik a legolcsóbb ajánlat éppen, kérem keressen minket bizalommal!