biztoshely biztositas

Pedagógus, gyógypedagógus felelősségbiztosítás

pedagogus gyogypedagogus felelossegbiztositasA pedagógus, gyógypedagógus felelősségbiztosítás nem egy közismert biztosítási termék, már csak azért is, mert egy adott szolgáltatási szegmens kockázatának átvállalására irányul. Általánosságban a biztosításokról azt kell elmondani, hogy egy olyan pénzügyi szolgáltatásról van szó bennük, amely a mai gazdasági, társadalmi életben elhagyhatatlan. Az egyre gyorsuló életforma, a megszámlálhatatlan kockázat, veszély, illetve egyéb káresemény, szükségessé teszi, hogy a megfontolt ember, biztosítással, illetve biztosításokkal védje magát. Az emberi élet minden területén érheti kár, az embert, kezdve a családi élettől, a munkahelyen át, a kikapcsolódásig bezárulva. Vannak dolgok, amelyek elkerülhetők, vagy legalábbis csökkenthető az esélye a bekövetkeztének, kellő odafigyelés, óvatosság, illetve gondosság mellett, de vannak olyanok, amelyek nem tőlünk függenek, amelyeknek kényszerű elviselői vagyunk. Elég, ha a természeti katasztrófákra gondolunk, vagy más figyelmetlenségére. A pedagógus, gyógypedagógus felelősségbiztosítás is olyan biztosítási termék, amely megkötése rendkívül fontos azoknak, akik ezeken a területeken dolgoznak.

Felelősségbiztosítás árajánlat kérés online - itt!

A felelősségbiztosítások alapvető szerepe abban van, hogy mentesíti a biztosítottat a kártérítési felelősségtől, amennyiben olyan kárt okozott, amelyért felelőssé tehető. A felelősségbiztosítások köre elég széles, így megkülönböztetünk tevékenységi, környezetszennyezési, termékfelelősségi, és munkáltatói felelősségbiztosítást. A pedagógus, gyógypedagógus felelősségbiztosítás a tevékenységi, vagy szakmai felelősségbiztosítások közé tartozik. A szakmai felelősségbiztosítás egy adott foglalkozás, tevékenység gyakorlása során elkövetett, bekövetkezett műhiba, tévedés, mulasztás, illetve a foglalkozási szabályok egyéb megsértése miatti károkra nyújt fedezetet. Az iskolában is előfordulhatnak olyan balesetek, amelyet a pedagógusok a legnagyobb körültekintés mellett sem kerülhetnek el. Történhet anyagi jellegű káresemény, illetve személyi jellegű, mint például a pedagógusra bízott gyermekek esetleges megsérülése, balesete.

Természetesen azokról az eseményekről, amelyek után kártérítési felelősséggel tartozik egy pedagógus, vagy gyógypedagógus, jogszabály rögzíti. A pedagógusi, gyógypedagógusi felelősségbiztosítást megkötheti a munkáltató is, és a dolgozó is. Természetesen, ha a tanintézményt fenntartó szerv köti meg az összes pedagógusra kollektívan a biztosítást, az nagyobb kedvezményeket von maga után. A biztosító a kártérítés mértékét a szerződővel közösen állapodnak meg, ami azt jelenti, hogy a megegyezés szerinti összegig fog terjedni a biztosító kárfizetési kötelessége, ezért fontos, hogy úgymond ne legyen a biztosítás alulbiztosított. A pedagógus, gyógypedagógus felelősségbiztosítás azért is fontos, mert a gyermekek élete, egészsége nagyon fontos, és egy esetleges baleset, káresemény esetén nagyon magas kártérítéseket is megállapíthatnak, amelyet egy pedagógus a jövedelméből nem tud fedezni. 

Nem találta azt, amit keresett, esetleg kérdése lenne? Tegye fel nekünk itt és mi a lehető leghamarabb megválaszoljuk Önnek!

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-330-6065