biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Pedagógus, gyógypedagógus felelősségbiztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 4 votes
Thank you for rating this article.

pedagogus gyogypedagogus felelossegbiztositasA pedagógus, gyógypedagógus felelősségbiztosítás nem egy közismert biztosítási termék, már csak azért is, mert egy adott szolgáltatási szegmens kockázatának átvállalására irányul. Általánosságban a biztosításokról azt kell elmondani, hogy egy olyan pénzügyi szolgáltatásról van szó bennük, amely a mai gazdasági, társadalmi életben elhagyhatatlan. Az egyre gyorsuló életforma, a megszámlálhatatlan kockázat, veszély, illetve egyéb káresemény, szükségessé teszi, hogy a megfontolt ember, biztosítással, illetve biztosításokkal védje magát. Az emberi élet minden területén érheti kár, az embert, kezdve a családi élettől, a munkahelyen át, a kikapcsolódásig bezárulva. Vannak dolgok, amelyek elkerülhetők, vagy legalábbis csökkenthető az esélye a bekövetkeztének, kellő odafigyelés, óvatosság, illetve gondosság mellett, de vannak olyanok, amelyek nem tőlünk függenek, amelyeknek kényszerű elviselői vagyunk. Elég, ha a természeti katasztrófákra gondolunk, vagy más figyelmetlenségére. A pedagógus, gyógypedagógus felelősségbiztosítás is olyan biztosítási termék, amely megkötése rendkívül fontos azoknak, akik ezeken a területeken dolgoznak.

Felelősségbiztosítás árajánlat kérés online - itt!

A felelősségbiztosítások alapvető szerepe abban van, hogy mentesíti a biztosítottat a kártérítési felelősségtől, amennyiben olyan kárt okozott, amelyért felelőssé tehető. A felelősségbiztosítások köre elég széles, így megkülönböztetünk tevékenységi, környezetszennyezési, termékfelelősségi, és munkáltatói felelősségbiztosítást. A pedagógus, gyógypedagógus felelősségbiztosítás a tevékenységi, vagy szakmai felelősségbiztosítások közé tartozik. A szakmai felelősségbiztosítás egy adott foglalkozás, tevékenység gyakorlása során elkövetett, bekövetkezett műhiba, tévedés, mulasztás, illetve a foglalkozási szabályok egyéb megsértése miatti károkra nyújt fedezetet. Az iskolában is előfordulhatnak olyan balesetek, amelyet a pedagógusok a legnagyobb körültekintés mellett sem kerülhetnek el. Történhet anyagi jellegű káresemény, illetve személyi jellegű, mint például a pedagógusra bízott gyermekek esetleges megsérülése, balesete.

Természetesen azokról az eseményekről, amelyek után kártérítési felelősséggel tartozik egy pedagógus, vagy gyógypedagógus, jogszabály rögzíti. A pedagógusi, gyógypedagógusi felelősségbiztosítást megkötheti a munkáltató is, és a dolgozó is. Természetesen, ha a tanintézményt fenntartó szerv köti meg az összes pedagógusra kollektívan a biztosítást, az nagyobb kedvezményeket von maga után. A biztosító a kártérítés mértékét a szerződővel közösen állapodnak meg, ami azt jelenti, hogy a megegyezés szerinti összegig fog terjedni a biztosító kárfizetési kötelessége, ezért fontos, hogy úgymond ne legyen a biztosítás alulbiztosított. A pedagógus, gyógypedagógus felelősségbiztosítás azért is fontos, mert a gyermekek élete, egészsége nagyon fontos, és egy esetleges baleset, káresemény esetén nagyon magas kártérítéseket is megállapíthatnak, amelyet egy pedagógus a jövedelméből nem tud fedezni.