biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Sokba kerülhet, ha késve téliesítjük nyaralónkat

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

nyaralo teliesitesNagyon sok pénzbe kerül a nyaralók késve teljesített téliesítése. A csapokat amik, a kertben találhatóak szeptember végén fagymentesíteni kéne. A lent az aknában található óra, azaz a vízóra is fagymentesítésre szorul. A gáznak és a villanynak a hálózata az egyedül üresen álló házakban is lekapcsolandó. Mielőtt bárhová megyünk meg kell nézni, hogy a ház körül minden rendben van e. Nagyon sok pénz takaríthat meg, ha még idejében megteszi azokat a lépéseket, amik szükségesek háza téliesítéséhez. Nagyon fontos, hogy a téliesítést még időben megkezdjük, a lehető legkisebb pénzveszteségre koncentrálva, így elkerülhetőek ezek a szerencsétlen kimenetelű történések.Az éjszakai fagyok következtében, megrepedhet a csap és víz ömölhet ki belőle, ami akár a kertben vagy más tárgyakban is kárt tehet, főleg ha megfagy a felszínen. Ezeket a károkat, mivel hanyagságból eredeztethetőek, ezért egy megabiztosítás sem téríti meg. Ezért kell különösen óvatosnak lennünk, nehogy pórul járjunk. Amely ingatlanokat nem használjuk ezek “tartósítása” könnyen megoldható, ehhez csak pár munkafolyamatot kell elvégezni.

Az árak miatt nem kell aggódnia, nem olyan nagy anyagi befektetéssel járó folyamat ez, de rendkívül megéri ráfordítani azt az összeget amennyit ez kóstál, hiszen ezzel elejét veszi egy nagyobb anyagi kiadásnak és sokkal elégedettebb lesz, ha véghez tudja vinni, nem szabad elfelejteni, hogy sokba kerülhet, ha késve téliesítjük nyaralónkat. Mivel manapság nagyon ingadozik a hőmérséklet és az időjárás, ezért nehéz megmondani mikor jöhet egy olyan természeti csapás, ami nagyon megviseli önt anyagilag. Ezért előre kell gondolkodnia ezzel kapcsolatban és terveznie, hogy mindent időben meg tudjon csinálni. Egy hirtelen jött hidegfront, ha nem vagyunk elég felkészültek, nagy kárt még nem tehet otthonunkban, de elfagyhatnak például a kerti csapok is.

Ha hosszú időre lakatlanul hagyjuk nyaralónkat, mondjuk külföldre utazunk, akkor érdemes elzárni a csapokat, a vizet és a gázt, hogy nehogy ez időben káresemény következzen be. Ezt nem csak a fagyás miatt lehet megtenni, hanem azért is, mert a vezetékek meghibásodásának következtében baleset is történhet. Ezért érdemes minden pillanatban körültekintően eljárni, hogy ha ingatlanunkról van szó. Másrészről a zárlatos elektromos hálózat nem csak életveszélyes , de ha a tulajdonos nem figyel oda rengeteg pénzébe kerülhet.

A lakatlan ingatlanokban érdemes még szeptember körül átgondolnunk, hogy elzárjuk-e a vizet avagy nem. Így könnyen ki tudjuk kerülni, hogy a csövekben megmaradt víz károkat okozzon, esetleg elfagyjon. Az aknákban lévő vízórákról annyi szót lehet ejteni, hogy érdemes őket bebugyolálni vagy esetleg becsomagolni valamibe. A téliesítés nagyon lényeges része, hogy mindent felírjunk rendesen, például a víz, az áram és a gázmérők állását. Még a tél előtt meg kell győződnünk arról, hogy nincs semmilyen szivárgás és mindent biztonságosan megvizsgáltunk.

Tehát a téliesítés nagyon fontos dolog, mert ha kihagyjuk, akkor nagyon veszteséges lehet nekünk ez az egész procedúra. Mindent érdemes többször átellenőriznünk, elzárni a csapokat, elzárni a gázt és meggyőződni arról, hogy mindent úgy hagyunk ott, ha elmegyünk, hogy nem merülhet fel semmi probléma. Meg kell győződnünk, hogy nem keletkezik zárlat és nem okoz tüzet, mert akkor mindenünk odaveszhet, amit eddig felépítettünk.

Magánál a téliesítésnél már csak az lényegesebb tennivaló, hogy erre vonatkozóan megfelelő kockázatokat tartalmazó biztosítást kössünk nyaralónkra. Ennek legalább akkora jelentősége lehet, mint egy lakásbiztosításnak és manapság már rengeteg olyan módozat van, melynek keretében akár mindkét ingatlanra is fedezetet nyerhetünk egy konstrukción belül. Gondoljunk csak arra, hogy egy lakásbiztosítást sokszor legfőként azért kötünk meg, mert tartunk a besurranó tolvajtól, betörőtől, egy vidéki nyaraló esetén pedig, ahol a ház esetleg magányosan áll, még sokkal magasabb a rizikófaktor. Oldalunkon keresztül megtalálja az összes neves, vezető biztosítót, akik nyaralóbiztosítással is foglalkoznak, érdemes a kalkulátor használatával megnézni az egyes társaságok ajánlatait, szerződéses feltételeit és díjait, egészen biztos, hogy talál közöttük olyat, mellyel elkerülheti, hogy sokba kerüljön, ha késve téliesíti nyaralóját. Amennyiben bővebben szeretne informálódni a lakásbiztosítások tekintetében, ide kattintson!