biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Számtalan veszély forrása lehet egy tengerparti nyaralás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Manapság már az emberek eléggé felkészülten és körültekintően indulnak el egy külföldi útra, nyaralásra, de még mindig vannak, akik nem tartják eléggé fontosnak egy jó biztosítás megkötését. Ennek pedig hatalmas nagy jelentősége lehet, főként persze akkor, ha az út során valami baj ér bennünket, vagy családtagjainkat. Arról nem is beszélve, hogy amikor családostól, kisebb nagyobb gyermekekkel megyünk tengerpartra, akkor aztán tényleg érdemes minden eshetőségre felkészülni.

Számolja ki utasbiztosítását itt!

Kizárólag akkor tudhatjuk magunkat biztonságban, amikor egy tengerparti nyaralásra kidolgozott biztosítási módozattal a zsebünkben kelünk útra, hiszen ennek birtokában legalább azt tudjuk, hogy bármi történik, a segítség igénybevétele, egy orvosi kezelés, vagy kórházi ápolás, egy mentés nem kerül külön pénzünkbe és nem múlhat ezen az ellátásunk.

A legfontosabb tehát, hogy megfelelő utasbiztosítás nélkül senki ne vágjon neki a tengernek, és ezen kívül számtalan olyan kiegészítő közül lehet választani, melyek fedezetet nyújtanak akár a napozás közbeni leégés, vagy különféle nyári vízi sportok okozta balesetkor.

Maga az alap utasbiztosítás fedezi azokat a károkat, melyek a különböző használati tárgyaink, értékeink ellopásával keletkezhetnek, benne van a poggyászbiztosítás, ami főként akkor jöhet nagyon jól, ha például hosszú útra megyünk, többször kell átszállnunk és ilyenkor megeshet, hogy a poggyászunk például elkeveredik. Manapság már arra is van mód, hogy a kiszámíthatatlan időjárás ellen is biztosíthassuk magunkat egy jóidő biztosítással.

Nézzük, melyek is azok a leggyakoribb esetek, melyek egy tengerparti nyaralás során veszélyeztethetnek bennünket és melyek ellen legalább anyagi fedezetet nyerhetünk, ha meg van a megfelelő biztosítási szerződésünk.

Talán az egyik leggyakoribb tengerparti kellemetlenség a napon való leégés, erre kerülhet a legkönnyebben és a leggyakrabban sor, hiszen ha valaki egy kényelmes napernyő alatt üldögél a parton, észre sem veszi, hogy közben a nap megégeti a bőrét. Csúnya pöttyök, foltok jelenhetnek meg a testünk minden tájékán, ami akár fel is hólyagosodhat, de a legnagyobb probléma akkor adódhat, ha valakiről kiderül, hogy napallergiában is szenved. Minden esetben körültekintőnek kell lenni, ha felkészültünk a megfelelő naptejjel, krémmel, akkor alapos bekenés után se szaladjunk azonnal a napra, hanem várjuk meg, míg a krém beszívódik a bőrbe.

Bent a vízben is fenyeget a leégés veszélye, ám itt egészen más dolgok is leselkedhetnek ránk a tengerben, mint például egy igen kellemetlen medúzacsípés. Ez bizony nem csak kellemetlen, hanem fájdalmas is lehet, ilyenkor a parti mentőktől nem kell szégyellni azonnal segítséget kérni, hisz azért vannak, mert szakavatottan el tudják az embereket látni. Amikor nem tudunk hirtelen senkitől segítséget kérni, akkor a medúzacsípés enyhítésére a legjobb módszer, ha beszerzünk egy üveg ecetet és alaposan meglocsoljuk vele a csípést. Védekezni is lehet olyan módon, hogy mielőtt bemerészkedünk a tengerbe, a parton található tájékoztatókat alaposan elolvassuk, ezzel sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat.

A medúzákon kívül más tengeri élőlényekkel is összetalálkozhatunk, mint a kagylók, vagy a tengeri sün, amelybe például, ha nem vesszük észre és belelépünk, szintén elég nagy fájdalommal és kellemetlenséggel járhat. Ajánlatos ezért egy vízhatlan, erre a célra megfelelő papucsban menni a tengerbe, ezt rengetegen teszik így, mert ezzel máris meg lehet előzni azokat a baleseteket, amikor bár milyen élőlénybe vagy tárgyba a tengerben belelépnénk, illetve azok nem tudnak így kárt tenni az emberben.

Mindenképpen meg kell említeni azokat az elborzasztó eseteket, amikor egy ember a vízbe fullad, de hát erről is szót kell ejteni, mert ez az egyik legnagyobb veszélyforrás a tengerparti nyaralások során. Ha olyan felnőttről van szó, akiről tudjuk, hogy nem tud úszni, vagy ha kisgyermekről van szó, soha ne engedjük felügyelet nélkül a tengerbe, és bár ha mi magunk biztos úszók vagyunk, akkor is csak olyan helyen fürödjünk, ahol a legkevesebb veszélyforrással lehet számolni főként a part közelében. Az ismeretlen tenger nem versenyuszoda, senki nem tudhatja, hogy pár méterrel beljebb mi zajlik a tenger mélyén és milyen élőlényekkel találjuk magunkat szemtől szembe.

Meg kell érteni, hogy számtalan veszély forrása lehet egy tengerparti nyaralás, mindenkinek saját magára kell elsősorban nagyon odafigyelnie és persze nagy felelőtlenség egy ilyen útra a kellő biztosítás nélkül elindulni.