biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Temetési Biztosítás - Kegyeleti költség biztosítás kötés

Kérjük értékeljen minket...
2.93 of 5 - 15 votes
Thank you for rating this article.

Haláleset alkalmával nem csupán érzelmileg élünk meg nehéz napokat, hanem sajnos ez anyagi kötelezettségekkel is jár, ami nem meglepő módon több százezer forintos nem várt kiadást jelent. Aki előrelátó és előre gondoskodó azon felelős emberek apránként előre megtervezve tudnak megoldással szolgálni e nem kívánatos helyzetre.

Árajánlat kérés temetési biztosításra itt!Egy adott életkor felett sajnos a biztosító társaságoknál nem lehet már életbiztosítást kötni, mely helyzetre lehet megoldás a temetési biztosítás megkötése, mely et más néven kegyeleti biztosításoknak nevezünk. A temetési biztosítás szerződés gyakorlatilag egy előgondoskodás a végtisztességre, amit megköthet akár az aki saját magának szeretne gondoskodni a végtisztességéről, és megkötheti családtag is előre tervezve az elkerülhetetlent.

A kegyeleti biztosítások két csoportba sorolhatóak, azaz létezik ebből a termékből kockázati típusú és megtakarítás jellegű is.  A kockázati típusú temetési biztosítás esetében a biztosító a túl korai elhalálozásra is fedezetet vállal, míg a megtakarításos jellegű kegyeleti biztosítások inkább csak egy amolyan biztosítói segítséggel történő rendszeres pénz félrerakás a temetésre.

kegyeleti temetesi biztositasok


Lássuk, milyen költségek léphetnek fel egy temetés esetén:

Holttest elszállítása egy kívánt temetőbe, tárolási, hűtési költségek.
Holttest esetleges külföldről történő hazaszállítása.
Sírhely számtalan költségei és temetési költségek megvásárlása.
Szertartási költségek kifizetése.
Sirkő, sírhely végleges kialakítása
Egyéb kiadások

Kinek ajánlott kegyeleti biztosítást kötni?

Akinek nincs hozzátartozója és szeretne megfelelően előre gondoskodni a végtisztességéről.
Akinek vannak hozzátartozói, de nem szeretné Őket kellemetlen anyagi helyzetbe sodorni
Akik előre szeretnének gondoskodni a várható jövőbeli költségekről, kiadásokról
Akik a temetési költségeken felül is gondoskodnának örököseikről

Temetési biztosítás - Kegyeleti szolgáltatás

Mikor olyan sajnálatos dolog következik be életünkben, hogy valamely szerettünk eltávozik, az mindenkit negatív hatásként ér. Viszont a mai világban egy temetkezés nagyon költséges, így bármennyire is eluralkodik rajtunk a gyász, az anyagi oldalát is mérlegelnünk kell. Mindenképpen utána kell, érdeklődünk az ezzel kapcsolatos tudnivalókról illetve anyagi kiadásairól, mivel ha egy ilyen eset éri az ember majd a jövőben, ne legyen teljesen felkészületlen. Ha ilyen biztosítást kötünk, akkor az csak is a temetkezés költségeit fogja majd fedezni. Így ha bekövetkezik a sajnálatos haláleset, családunknak ennyivel tudunk segíteni, hogy csökkentsük a rájuk háruló nyomást.

Első hallásra természetes, ha valaki megbotránkozik. Viszont jobb, ha előregondolunk és ennyivel is segítjük a továbbiakra való tekintettel családunkat illetve hozzátartozóinkat. Egyértelmű, hogy egy ilyen sajnálatos helyzetben nem az anyagiakra gondol az ember, hanem a gyász az, ami eluralkodik rajta. De sajnos a temetkezésnek is vannak költségei, méghozzá nem is kevés.

Az egész temetkezési szertartást lehet fedezni az úgynevezett kegyeleti biztosítással. Ez egy nagyon felelősségteljes dolog, mivel ennek köszönhetően tudjuk, hogy majd békében nyugodhatunk úgy, hogy ez anyagilag nem fogja érinteni szeretteinket. Az esetek többségében a kegyeleti biztosítások két személyre is köthetőek, ennek következtében a szerződésbe be tudunk vonni két biztosítottat egyszerre. A két biztosított lehet egyszerre kedvezményezett is egyben (ha egymást jelölik kedvezményezettnek), de úgy is létrejöhet a szerződés, hogy mind két biztosított megnevez egy – egy kedvezményezettet.

Egy ilyen szerződés létrejöttekor maga a biztosítás díj sok tényezőtől függ, ilyen befolyásoló tényezők például:

életkor
biztosítási tartam

A szerződés lehet határozott idejű vagy épp határozatlan idejű, amely természetesen a biztosított személy élete végéig biztosítja majd a fedezetet. Többféle megköthető módozat is létezik, a konstrukciókat pedig előre meg kell határozni. Mindenféle módozatnak könnyen utána tud olvasni itt oldalunkon, illetve egyszerűen meg is tudja tekinteni a megköthető konstrukciókat, melyekhez segítségül szolgál árajánlat kérő kalkulátor programunk.

Biztosítási lehetőségek:

Temetési költség biztosítások az Aegonnál

Az Aegon Gondviselés Temetési költség biztosítások online, a biztosított által megnevezett személy részére a megfelelő szolgáltatás igénybe vételével a temetéshez szükséges pénzösszeget fedezi, A mondás is úgy tartja, a születés és a halál együtt jár. Az, aki felelősséggel éli életét és a családja anyagi biztonságáról még életében gondoskodni szeretne, időben egyszerűen megkötheti ezt a biztosítást.
Árajánlat kérési elérhetőség a temetési biztosításra itt!

Az Aegon Gondviselés Temetési költség biztosítások online szerződés megkötése bárkinek ajánlható, aki békés öregkorra vágyik, és nem akar anyagi problémákkal foglalkozni a későbbiekben. Ez a gondoskodás megelőzi azt a problémát, hogy amikor bekövetkezik a végzetes esemény, nem terheljük legalább ezen a téren hozzátartozóinkat.

Külön előnye az is, hogy akár kétmillió forintos biztosítási összeggel is igénybe vehető és, hogy csak 85 éves korig áll fenn a díjfizetési kötelezettség. E kor felett a szolgáltatás ingyenes, a biztosítás pedig úgy él tovább, hogy a szerződés szerinti összeget fizetik ki az adott esetben. Továbbá az egészségi állapot igazolása és orvosi igazolás nem jelenik meg az Aegon Gondviselés szerződésének megkötésekor. Honlapunkon a Temetési költség biztosítások online árajánlat kérése, a díjak és a feltételek elérhetőek és megismerhetőek.

Árajánlat kérés temetési biztosításra itt!


SIGNAL TESTAMENTUM - Kegyeleti biztosítás vagy Temetkezési költség biztosítás,

Ha egy hozzátartozónk eltávozik, ez minden esetben nagy veszteség és fájdalom. Kegyetlenül hangzik, de ennek ellenére tisztában kell lenni azzal is, hogy ne érjen senkit ez a helyzet felkészületlenül, gondoskodni szükséges a hozzátartozókról. Az, aki ilyen biztosítást köt, a temetésére teszi félre a pénzét azért, hogy, ne nehezedjen anyagi nyomás a hátra maradt családtagokra.

Amit kínálunk, egész életre szóló életbiztosítás, folyamatos (A0700) és egyszeri (AE700) díjfizetéssel

A szolgáltatás lényege:
A biztosító az aktuális biztosítási összegen felül a többlethozamból származó összeget is kifizeti a kedvezményezett részére a biztosított elhalálozása esetében. A biztosítás időtartama egészen a biztosított személy élete végéig tart.  

Kiknek ajánlható?

- akik megkímélve a temetési kiadásoktól a hátramaradott családtagjaikat maguk szeretnének gondoskodni a szükséges költségekről
- akik a szükséges összeget szeretnék összegyűjteni a számukra méltó végtisztesség jegyében.
- akik nyugodt nyugdíjas éveikre vágynak

További előnyök:

- ha fizetési nehézségek keletkeznek, a biztosítás díja költségmentesen csökkenthető vagy akár vissza is vásárolható.
- kis anyagi megterhelést jelent.
- A biztosítási szolgáltatás igényelhető egy összegben vagy járadékszolgáltatásként
- orvosi vizsgálat nélkül megköthető a szerződés.
- ha a szerződő úgy dönt, arra is van lehetőség, hogy a biztosító átvállalja az elszámolást is az előre kiválasztott temetkezési vállalkozóval.

Árajánlat kérés temetési biztosításra itt!


Kegyeleti gondoskodás – Nyugalom életbiztosítás a Generálitól

Az elmúlás hiába az élet része, e tényt elfogadni és feldolgozni is nehéz. Szeretteink elvesztése nemcsak érzelmileg, hanem megfelelő megtakarítás nélkül anyagilag is megterhelő időszak. A temetési vagy esetleges kórházi költségek, a hozzátartozónk után maradt hiteltartozások tetemes kiadások elé állítják a többi családtagot.

Kiknek ajánlható?

- akik 40 és 80 év közötti ügyfelek és olyan költségeket is beterveznek, mint a temetés.
- akiknek esetleg nincsenek olyan közeli családtagjaik, akik vállalnák a végső ráfordításokat.
- akik mentesíteni kívánják rokonaikat a hirtelen jött kiadás terhe alól és egyben biztosítani akarják anyagi biztonságukat
- akik kerülik a kockázatot és nem óhajtanak megtakarításaik rendszeres lekötésével vagy befektetéseikkel törődni, ugyanakkor a megtakarított pénzük értékének megőrzése fontos a számukra.

Miben tud újat nyújtani ez a fajta teljes életre szóló gondoskodás más biztosítási formákkal összehasonlítva?

- Ha a kedvezményezettek név szerint kerülnek felsorolásra, az életbiztosítás szerinti kifizetett összeg nem válik a hagyaték részévé, így nem kell megvárni a sok esetben elhúzódó hagyatéki eljárás befejezését a biztosító szolgáltatásával.
- Öröklési illetékfizetési kötelezettség nem terheli a kedvezményezettet a kifizetett összeg után.
- A váratlan vagy szorult helyzetekben fontos lehet egy rendelkezésre álló vésztartalék, mely rendkívüli befizetés útján megteremthető. Kedvező napi kamat kerül felszámításra, hozzáférhető bármely időben és egy fajta bankbetéthez hasonló módon kezelt az ily módon elhelyezett megtakarítási forma.
- Garantált kamat kerül jóváírásra a teljes futamidő alatt, az ezen felüli hozam esetében pedig nemcsak nyereségrészesedést, de még hűségnyereséget is fizet.

Árajánlat kérés temetési biztosításra itt!


CIG PANNÓNIA - Kegyeleti célú ALKONY Életbiztosítás

A Pannónia Alkony Életbiztosítás olyan egész életre szóló kegyeleti célú biztosítás, melynek fő céljai, egyrészt, hogy a lehetséges ügyfelek még időben gondoskodhassanak, végtisztességükről ezzel is tehermentesítsék családtagjaikat a temetés költségeitől és az ehhez tartozó intézkedéstől, másrészt, az Alkony Életbiztosítás egyben hagyatékról való rendelkezés eszköze is.

Milyen segítséget jelent ez Önnek?

- az ügyfelek kijelölhetik a számukra elfogadható temetési módot, a temetés helyét, sőt akár a kegyeleti szolgáltatót
- a halál bekövetkeztekor partnereink gondoskodnak a választott temetési szolgáltatások szerződésben meghatározott maradéktalan teljesítéséről a befizetett díjak fejében
- a Biztosító nemcsak a temetési költségek anyagi fedezetét, hanem a temetés teljes körű rendezését is magára vállalja
- a Pannónia Alkony két biztosított temetéséről is gondoskodhat, ráadásul úgy, hogy az egyikük halála esetén az életben maradt biztosított a biztosítás további díjfizetési kötelezettség alól mentesül
- a biztosítást bárki megkötheti 50 és 80 éves kor között
- kockázati elbírálás sincs, a biztosítás a szerződés megkötésének időpontjától él

Az ALKONY biztosítás működése a gyakorlatban

- A temetés módjának, helyszínének és a kegyeleti szolgáltató kiválasztásával megtörténik a szerződéskötés az Ügyfél és a Biztosító között
- A Biztosító 0-24 órás telefonszámán + 36-1 422-0412 a haláleset bejelentése
- Az Ügyfél által kijelölt Kegyeleti Szolgáltatóval a Biztosító felveszi a kapcsolatot
- A Hozzátartozó közreműködésével a Kegyeleti Szolgáltató elintézi a szerződésben foglalt helyen és időben a temetést
- A Biztosító mindezek után a biztosítási összeg erejéig rendezi a temetési kiadásokat a Kegyeleti Szolgáltatónak

A díjfizetés módjai:

- a szerződő szabhatja meg a díjfizetés időtartamát (amely minimum 5év, maximum 20 év lehet)
- az Ügyfél a kedvezmények figyelembevételével, a saját igényeihez igazítva meghatározhatja a díjfizetés gyakoriságát (havi, negyedéves, féléves vagy éves) és módját (csekk, átutalás, csoportos beszedés)
- eseti díjak befizetésére is van lehetőség, melynek az az előnye, hogy az ebből képződő örökség nem válik a hagyatéki eljárás részévé, a befizetett összeg hozammal növelt értékéhez is a kedvezményezett bármikor gyorsan és öröklési illetékmentesen hozzáférhet
- kamat adófizetési kötelezettség sem terheli az eseti díjakból származó örökséget
- a Biztosító a beérkező díjakt biztonságos és értékmegőrző állampapírokba fekteti
Külön előnye:
- bár a temetési szolgáltatás költségei az inflációval folyamatosan emelkednek, a biztosítás díja mégsem változik a futamidő alatt


Árajánlat kérés temetési biztosításra itt!