biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Tevékenységi felelősségbiztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 4 votes
Thank you for rating this article.

tevekenysegi felelossegbiztositasA biztosítások kötése nem csak a magánszemélyeknek fontos, hanem alapvető része a vállalkozások hatékony, és szilárd működtetésének is. Számtalan olyan esemény történhet egy vállalkozás, illetve cég életében is, amikre nem számíthat, amelyeket kikerülni nem tud, illetve amelyek akár a vállalkozás végét is okozhatják. Természetesen áldozni kell a megelőzésre is, de az nem teszi feleslegessé a biztosításokat, ezért a kettőt megfelelő arányban ötvözve nagymértékben hozzájárulhatunk a vállalkozás életképességének a növeléséhez. A biztosítók kínálata nagyon széles, így megtalálható köztük az általános, vagy más szóval a tevékenységi felelősségbiztosítás is. Mit is tartalmaz ez a biztosítási termék?

Kérjen árajánlatot online - itt!

A tevékenységi felelősségbiztosítások alapvető feladata, hogy megtérítse azokat a károkat, amelyeket a biztosított, illetve a biztosított alkalmazásában lévő alkalmazott a szabályszerű működés mellett okoz, legyenek azok esetlegesen személyi sérülések, vagy dologi károk. A biztosító a szerződésben rögzített esetekben vállalja, hogy esetleges kár esetén a biztosított helyett fizet, azaz átvállalja a kockázatot. A tevékenységi biztosítások több félék is lehetnek. Így megkülönböztetünk szolgáltatói,- környezetszennyezési,- termékfelelősség,- és végül üzemi baleseti és egyéb munkáltatói felelősségbiztosítást. Az egyes felelősségbiztosítások részleteit a biztosítók honlapján megtalálható Általános Szerződési Feltételekben megtalálhatók. Természetesen, jellemzően a modern biztosítási termékekre, a tevékenységi felelősségbiztosítások is egyénre szabhatók, azaz a vállalkozások speciális igényeire.

A tevékenységi biztosítások határozatlan idejű szerződéssel köthetők, egy éves biztosítási időszak mellett. A biztosító felelősségvállalása kiterjed a káreseménnyel kapcsolatban eljáró ügyvéd munkadíjára, illetve a kárt felmérő szakértő díjazására is, természetesen a szerződésben megállapított keret erejéig. Nem szabad elfeledkeznünk az ennél a biztosítási terméknél is megtalálható önrészről, amely erősíteni kívánja a biztosított, illetve annak alkalmazottainak a felelősségérzetét, illetve a hajlandóságukat, odafigyelésüket a káresemények megelőzésében. Vannak káresemények, amelyekre csak külön feltételek mellett vállalja át a biztosító a kockázatot. Ilyen például a gépjárművekben okozott kár, tárgyak elvesztéséből adódó károk, illetve abban az esetben, amikor a kártérítési kötelezettség a biztosítottat, mint az ingatlan bérbeadóját érinti, stb. A tevékenységi felelősségbiztosítások esetében is javasolt több biztosító ajánlatát megismerni, és a döntést nem csak a díjak mértéke alapján meghozni, hanem az érte kapott szolgáltatás minőségét is figyelembe véve.