biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Több mint százezer síbaleset történik egy évben

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

sibalesetekHosszú ideje a téli sportok között egyre inkább népszerűbb lesz a síelés. Annak ellenére, hogy közkedvelt sportág, nagyon veszélyes. Nagyon sok baleset történhet, körülbelül százezer egyetlen év alatt. A snowboardozás is ebbe a kategóriába tartozik, sőt talán itt több a baleset, mint a sima síelésnél. Csoportosítani is lehet a baleseteket nőkre és férfiakra és ezen belül még különböző testrészekre, amíg a nők az alsó tájakon szereznek több sérülést, addig a férfiak a felső testükön kapnak több sebesülést. A biztosító társaságok fedezetet nyújtanak ilyen balesetek esetére is. De vigyáznunk kell arra, hogy milyen feltételekkel kötjük meg ezeket a módozatokat.

Számolja ki utasbiztosítását itt!

A Magyarországon élők nagyon kevés hányada jut el síelni vagy snowboardozni, de minden biztosító cég odafigyelve minden személyre olyan szolgáltatást nyújt, amit bárki igénybe tud venni. Ezeknek az embereknek egy része nem lehet biztos abban, hogy ez a biztosítás, amit meg tud kötni előnyös-e a számára. Elmondható, hogy minden biztosítási forma kedvező feltételek mellett érhető el még azoknak is akiknek esetleg nincsen túl sok pénzük rá. A hírek és adatok alapján köztudott, hogy több mint százezer síbaleset történik egy évben és azt is kiolvashatjuk a baleseti adatokból, hogy ebből a tételből bizony igen sokszámú a magyar érintett. Nőket és férfiakat egyformán fenyegeti a síbaleset veszélye, az eltérések csak a belesetek fajtáiban jelentkeznek. Annak ellenére, hogy a snowboarddal, mint eszközzel, jóval nagyobb számban történnek balesetek, mint az egyszerű síléccel, a magyar biztosítási piacon egyelőre nincs különbség a sportágra vonatkozó utasbiztosítási díjak terén. Megéri pár perc alatt, főleg manapság az internet adta lehetőséggel élve síbiztosítást kötni, mert sokkal kevesebbe kerülhet, ha egy sajnálatos baleset éri Önt, vagy valamelyik családtagját. Gondoljon csak arra, mibe kerülne biztosítás nélkül egy helikopteres mentés, vagy pár nap korházi ellátás messze attól az országtól, ahol biztosított, hiszen a világ más államaiban ez nem érvényes, ezért elengedhetetlen a síbiztosítás, mely fedezi ezeket a költségeket.

Gyakori a fejsérüléssel végződő balesetek száma, ezekre külön biztosítási tétel vonatkozik. A snowboardnál sokkal többen törik össze magukat vagy szenvednek balesetet, mivel sokkal több mozdulatot kell bemutatniuk és jóval technikásabbakat. A síelők között megoszlik az arány és még két csoport van a sima síléccel csúszóak és a snowboardosok. Persze mindenhol mindenkivel történhetnek balesetek, de ebben a sportágban mivel nagyon gyors sebesség mellett kell végrehajtani a mutatványokat, vagy kitérni tárgyak elől több a valószínűsége egy balesetnek. Viszont azt meg kell jegyezni, hogy annak érdekében meg kell mindent megtenniük az ügyfeleknek, hogy ne történjen balesetük. A biztosító társaságoknak mindig vannak előre lefixált kitételei, mint például különböző betegségek esetén nem lehet síbalesetre vonatkozóan szerződést kötni, vagy például az öngyilkosságra való hajlam - azaz ha valaki már többször megpróbált véget vetni életének - ilyenkor sem kötnek a biztosítók szerződéseket.

Mindenki gondolt már arra egyszer, hogy ha elmegy kikapcsolódni, így akár síelni akkor, valamilyen biztosítékra szüksége lesz ahhoz, hogy biztonságban érezze magát, persze ezt úgy kell érteni, hogy egy esetlegesen bekövetkező balesetnél a biztosító cég fizessen az elszenvedett kárért. Természetesen nem kell attól tartania, hogy a szerződött társaság nem fizeti ki az Önnek járó fedezetet, mindig pontosan fizetnek abban az esetben, ha önnek jogosan jár a pénz. De nem csak a téli sportokra lehet biztosításokat kötni, ám ezek az ágazatok a leginkább veszélyeztetettek és legmagasabb rizikófaktor számmal rendelkezőek.

A balesetek körében az is előfordulhat, hogy figyelmetlenségből egymásnak rohan két síelő, ilyenkor különleges helyzet áll elő ugyanis el kell dönteni, hogy ki volt a vétkes. Persze rengeteg más módon is történhetnek balesetek, éppen ezért nem árt tájékozódnia és körültekintőnek lennie, hogy minden pillanatban napra kész legyen. Azt ajánljuk, hogy ha bármi féle kérdése van e biztosításokkal kapcsolatban, akkor bátran keressen fel minket, vagy akár oldalunkon keresztül meg is kötheti a kívánt csomagot, így megspórolva időt, pénzt és energiát.

A legjobb módszer, ha oldalunkat figyelve tájékozódik a legújabb biztosítási csomagunkról, használva a biztosítási kalkulátorunkat, és amikor érzi, hogy egy jó ajánlat van a láthatáron él a lehetőségekkel. Mi mindenben a segítségére állunk legyen bármely napról szó, akármikor elérhet minket, hiszen nekünk érdekünk, hogy elégedett legyen, és olyan biztosítást kapjon, amivel minden tekintetben egyetért. Ha síelni szeretne vagy snowboardozni, akkor nincs más hátra, minthogy felkészüljön és megkösse a lehető legkedvezőbb módozatot.  Más télisportokra is megtalálja itt a kedvező biztosításokat csak alaposan körül kell néznie.