biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Trafik betörés, kirablás elleni megbízható biztosítások

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

trafik betores biztositasA Magyarországon zajló változások egyik nagy port felvert rendelete a 2012. évi CXXXIV. törvény volt, amely egyrészt szól a kiskorúak dohányzásának a visszaszorításáról, másrészt annak jegyében a dohánytermékek árusításának állami felügyelet alá vonásáról. Megalapításra került a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt, amely összefogja, és felügyeli a Nemzeti Dohányboltok tevékenységét, illetve a dohánytermék-kiskereskedelem megszervezését. A Nemzeti Dohányboltok megnyitásához való jogosultságot pályázat útján lehetett megszerezni. A 2013-as év második félévének a kezdetére már a legtöbb pályázat sorsa eldőlt, és sorra nyitottak meg a kötelező arculatra vonatkozó rendelkezést is figyelembe vevő dohányboltok.

Vagyonbiztosítás árajánlat kérés online

A Nemzeti Dohányboltban árusítható termékek köre az idő haladtával egyre nőtt, ami azt is jelentette egyben, hogy az üzletekben egyre komoly értékben kerültek felhalmozásra a raktérben a termékek, illetve a vásárlói térben a polcokon elhelyezett áru értéke is egyre nagyobb értéket képviselt. Ebből kifolyólag egyre égetőbben szükségessé vált a trafik betörés, kirablás elleni megbízható biztosítások létrehozása. Nem is kellett sokáig várni a biztosítók részéről az első olyan termékre, amely a Nemzeti Dohányboltokra specializálódott. Ismerkedjünk meg ezzel a termékkel, illetve a termékkel szembeni elvárásokkal.

A leggyorsabban reagáló biztosító a Wáberer Biztosító volt, amely rövid idő alatt piacra dobta a Trafik-biztosítást, amely kifejezetten a Nemzeti Dohányboltok számára létrehozott vagyon- és felelősségbiztosítás. Természetesen mivel ez is egy vagyonbiztosítás alapvetően, így felépítésében nagymértékben hasonlít is ahhoz. A biztosítási szerződés a felek írásbeli megállapodásának aláírásakor jön létre. A biztosítás hatálya Magyarország területére terjed ki. A kockázatviselés kezdete alaphelyzetben a szerződésben megjelölt dátum, illetve ha a díjfizetés első részlete megjelenik a biztosító számláján. A kockázatviselés mértéke a szerződésben megjelöl összeg erejéig él. A biztosítás más rendelkezés híján határozatlan időre jön létre, de a biztosítási időszak egy év. Ebből következően a biztosítás megszűnésére is hasonló szabályok vonatkoznak, mint a lakásbiztosítás, vagy a kötelező felelősségbiztosítás esetében. A biztosítás személyre szólóan köthető meg, az egyedi igények messzemenő figyelembe vétele mellett. Kiterjed az épületre, az építményre, a berendezésekre, és készletekre. Külön feltételekkel biztosítható a készpénz, illetve egyéb értékek. Ugyanakkor kiterjed, a biztosítás hatály az un. mellékköltségek fedezésére is, mint például az oltás, a mentés, stb. költségei. Ennél a biztosításnak is fontos eleme az értékkövetés, vagy indexálás. A biztosítási események széles körére ad védelmet a biztosítás, mint például a természeti károk, betörés, lopás, rablás, üvegtörés. Természetesen ehhez a biztosításhoz is ajánl a biztosító kiegészítő biztosításokat, és természetesen felelősségbiztosítást. A biztosításnak része egy 10 %-os önrész is.