biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Túl olcsó kötelező biztosítás? Jó vagy rossz választás?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

tul olcso kotelezo biztositasSok esetben érvényes az a mondás, hogy a drágább sokszor olcsóbb, így van ez a kötelező biztosítással is. A szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy nagyon körültekintően kell annak az idén választania, aki az előző évben kizárólag pénztárca kímélő okokból túl olcsó kötelező biztosítást kötött. Ők most, majdnem biztos, hogy számolhatnak a díj megemelkedésével. A bevezetett év közi díjhirdetési lehetőség következtében igen nagyon fordult a piac, nagyon alacsonyra szorították le a tarifákat, ezért a biztosító társaságok közül soknak most kell az év közi veszteséget helyrehoznia. Hiába számítanak jóval kevesebb váltásra, az árak egészen biztos, hogy felfelé fognak elmozdulni.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

Amennyiben Ön az előző szerződésével túl olcsó biztosításhoz jutott, ebben az évben kizárólag akkor tudja elkerülni a tetemes drágulást, hogyha vált. Ehhez mi itt oldalunkon minden segítséget megadunk, a kalkulátor használatával pár perc alatt át lehet tekinteni az egyes biztosítók díjait, és ami legalább ennyire fontos, a szerződéses feltételeiket, hiszen az sem mindegy, hogy kisebb vagy nagyobb összeg fejében milyen szolgáltatást kapunk.

A váltás mellett persze több érv is szólhat, nem csak a túl olcsó kötelező biztosítás, de ezen kívül jobban járhat az az ügyfél, ha vált, aki baleset okozása miatt az adott biztosítónál a következő időszakban jóval többet fizetne, vagy hasznos lehet a váltás azon autósoknak, akik tudnak élni a közalkalmazottaknak, vagy nagycsaládosoknak járó kedvezményekkel.

Az biztos, hogy ha szeretne tisztában lenni elsőként azzal, vajon nem túl olcsó-e a meglévő kötelező biztosítása, vajon elegendő fedezetet biztosít-e az élő szerződése, ha valami baj történik, semmi mást nem kell tennie, mint ellátogatni oldalunkra, ahol a kötelező kalkulátor pár adat beírása után kidobja minden vezető biztosító ajánlatát és Ön kényelmesen kedvére válogathat az ajánlatok között.

Nagy valószínűséggel a legnagyobb kedvezményeket ebben a kampányban is majd az együttkötésekkel lehet elérni, mert a biztosítók ezzel tudnak érdemben versenyben maradni. Minden társaság persze saját maga állítja össze a konstrukcióit, és mivel az alapcsomagban nincsenek hatalmas különbségek, így pontosan a kiegészítők, melyeket nagyon precízen át kell nézni, és ebből látható, hogy melyik cégnél lehet egy minden szempontból megfelelő szolgáltatást összeállítani. Sokféle kínálattal találkozhat itt nálunk, a legkelendőbb módozatok, melyekkel már elég sokat lehet megtakarítani a kötelező és casco együttkötés, de sok pénzt spórolhatnak azok is, akik a kötelező biztosításuk mellé ugyan annál a társaságnál mondjuk lakásbiztosítást, vagy életbiztosítást kötnek.

Nem szabad átlépni a baleseti adó kérdésén sem, ez mindkét oldal szempontjából fontos kérdés. A biztosítóknak lényeges, hogy az ügyfél részéről ez a rész is befizetésre kerüljön, mivel nekik az adó összegét meg kell előlegezniük, a tulajdonos, üzembentartó szempontjából pedig szintén fontos, mert ha a baleseti adó nem kerül megfizetésre, akkor a szerződését a biztosító díj nemfizetés miatt fel fogja mondani, ami még adóhátralékkal és egyéb büntetésekkel párosul. Aki ebbe a hibába esik, annak egészen biztos nem sikerülhet túl olcsó biztosításkötés, mert egy ilyen szerződésbontást követően csak jóval drágább konstrukcióra fog tudni szerződni.

A MABISZ közléséből tudni lehet, hogy az idei kampány tarifáit a cégek november 2.-ig kell közzétegyék, és az akkor meghirdetett díjakat már a közzététel pillanatától kezdve honlapunkon azonnal meg is jelentetjük. Aki tehát kíváncsi rá minél előbb, hogy vajon neki egy minden szempontból megfelelő, vagy esetleg túl olcsó kötelező biztosítása van-e, az csak ide kell kattintson és máris elé tárul a teljes összefoglaló táblázat. Ebből egy kis tanulmányozás után látni fogja, hogy talál-e olyan társaságot, akinek a kínálatából sokkal szélesebb körű, kiterjedtebb fedezettel bírhat a kötelező biztosítás tekintetében, kínál-e olyan kiegészítőket, melyeket akár nagyobb kedvezménnyel is igénybe vehet, mint az élő szerződésében. Nem szükséges tehát bemenni az épp adott biztosítóhoz, hogy tájékozódjon a váltás körüli információkról, mivel ott nem is kaphat felvilágosítást más társaságok szolgáltatásáról, így a legjobb lehetőség, melyet mi kínálunk, az év bármely napján friss és naprakész adatok a vezető biztosítók ajánlatit, díjait, szolgáltatásait illetően.