biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Utasbiztosítás terhesség esetén

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Sok családot érint, hogy vajon köthető-e és mire nyújt fedezetet egy utasbiztosítás terhesség esetén. Természetesen a kismama is utazhat és köthet utasbiztosítást, de ennek feltételei egyes biztosítók esetében eltérők lehetnek. Általában a biztosítók nagy része a terhességgel összefüggésben a szülés levezetés és a sürgősségi ellátás költségeire biztosít fedezetet, de sok társasság utasbiztosítása terhesség esetén annak a 25., vagy 28. hetéig téríti meg s sürgős orvosi beavatkozás költségeit.

Számolja ki utasbiztosítását itt!

Egy bármely társaságnál megkötött utasbiztosítás terhesség esetén soha nem terjed ki terhes gondozási, vagy rutinvizsgálati költségekre. A várandós kismama az átlagfelfogás szerint nem beteg, tehát ha állapota megengedi – nem veszélyeztetett terhes – bátran utazhat külföldre, akár repülővel is, de inkább három órán belüli utakra vonatkozik ez, a hosszan tartó, esetleg többszöri átszállással járó repülőút már nem igazán ajánlott. Minden esetre utasbiztosítás nélkül nem szabad felkerekedni és ez természetesen nem csak a kismamákra vonatkozik.

A babát váró édesanyák esete persze még a biztosítás szempontjából is azért egyedi, hiszen normál körülmények között, itthon is előfordulhat váratlan esemény, mely során orvoshoz kell fordulni. Léteznek olyan légitársaságok, melyek eleve nem vállalják a terhes nők utaztatását, ennek idejében utána kell járni.

Az utasbiztosítás terhesség esetén azonban szinte minden hazai biztosító társaságnál elérhető és megköthető, a legjobban akkor jár, ha ellátogat oldalunkra és az utasbiztosítás kalkulátor használatával meg tudja tekinteni az egyes társaságok ajánlatait. Amint sikerült kiválasztani, hogy melyik az Önnek leginkább kedvező konstrukció az utasbiztosításra terhesség esetén, rajtunk keresztül, közreműködésünkkel akár azonnal szerződhet is.