biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Utazásbiztosítás fajtái és tipusai

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Aki egész éves munka után a jól megérdemelt pihenésre indul akár a Balaton mellé, akár külföldre, minden esetben érdemes körülnézni az utasbiztosítás fajtái között. Egy távoli országban ha baj ér minket, elveszettek és elesettek lehetünk, legalább arra ne legyen gond, hogy milyen ellátásban részesülünk, vagy épp, hogyan jutunk haza.

Számolja ki utasbiztosítását itt!

Az utasbiztosítás fajtái széles körűek, de az alapfedezetek általában megegyeznek, Ilyen például a poggyászbiztosítás, mely akkor téríti meg kárunkat,ha csomagunkat esetleg az útsorán ellopják, vagy elvész. Nyilvánvalóan nagy kár ér bennünket, ha értékeink odalesznek, előfordulhat, hogy pótolhatatlan tárgyaink közül vész el valamelyik, ám ennél sokkal nagyobb kockázatot jelent minden utazó számára, ha akár víz mellett, vagy a hegyekben téli sportolás közben baleset éri. Ezért van igen nagy jelentősége az utasbiztosítás fajtái közül például a síbiztosításnak, vagy az extrém sportokra köthető biztosításoknak. Főként akkor érdemes ilyen célirányos fedezettel rendelkezni, amikor kifejezetten egy ebbe a körbe tartozó sportolás az úti célunk.

Egy jó konstrukciójú síbiztosítás megkötésével a vakáció során számolhatunk azzal, hogy egy kellemetlen baleset bekövetkeztekor legalább biztosítva lesz számunkra szükséges esetén a mentőhelikopteres mentés, ezen felül kórházban való tartózkodáskor a biztosító visszatéríti a síbérlet árát, sőt a téli sportfelszerelések is fedezet alá vonhatók. Ezen felül kiegészítőként felelősségbiztosítást is lehet kötni, mely megfizeti az általunk másnak okozott kárt.

A legtöbb biztosítónál a nyári sportokra is speciális módozatokat kínálnak, ilyen többek között az utasbiztosítás fajtái közül a búvárbiztosítás. Ezzel a módozattal a búvárkodás során előforduló balesetek tekintetében lehet szerződni, nyilvánvalóan aki kimondottan e sporttal kívánja vakációját tölteni, annak mindenképp megéri. A búvárbiztosítás birtokában a biztosítók kártérítési kötelezettséget vállalnak, mely kötelezettségvállalás vonatkozik könnyű búvárkodásra, ez esetben nincs mélységi korlátozás. Fedezettel számolhatunk a búvárfelszerelésre és egyébműszaki cikkekre vonatkozóan általában 50 százalék poggyászlimittel, akkor is, ha a felszerelést ellopják, akár zárt, akár félig zárt rendszerű légzőkészülékkel való merüléskor egyaránt, sőt a biztosítási díj fedezi a hazaérkezés utáni hiperbár-kamrás kezelés költségét is.

Szem előtt tartva tehát azt, hogy nyilván senki nem úgy vág bele egy nyaralásba, hogy számít egy balesetre, káreseményre, mégis érdemes búvárbiztosítást kötni annak, aki ennek a sportnak a szerelmese és évek hosszú sora alatt, sok munkával, nagyon sok pénzért szerezte be az ehhez szükséges felszerelését. Tisztában kell azonban azzal lenni, hogy es speciális biztosítás megkötésekor a biztosítóknak igen magas elvárásaik vannak, elég szigorú feltételeknek kell megfelelni, de ez érthető. Minden esetben igazolni kell, hogy a biztosított végzett az elvárásoknak megfelelő búvártanfolyamot, vagy pedig fel tudja mutatni a Magyar Búvár Szakszövetség, illetve a Búvár Világszövetség részéről kiállított elismervényt.

Mivel értelemszerűen az utasbiztosítás fajtái között biztosítónként eltérések lehetnek a díjakat, valamint a szerződéses feltételeket illetően, így Ön akkor járhat a legjobban, ha ellátogat oldalunkra, ahol az összes vezető biztosító utasbiztosításáról egy helyen tájékozódhat és kedvére válogathat a konstrukciók közül.