biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Üzembentartói szerződéssel már lehet a biztosítóhoz menni?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Gépjármű kötelező biztosítással az üzembentartónak kell rendelkeznie minden esetben. Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy gépjárműnek új üzembentartója lesz, annak új kötelező biztosítást kell kötnie és ebben az esetben az üzembentartói szerződéssel lehet a biztosítóhoz menni.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

Fontos tudni, hogy ilyen esetben, amennyiben az előző üzembentartó díjfizetési hátralékba került, az üzembentartóra új szerződéskötéskor ez természetesen nem hárítható át.

A gépjármű üzembentartója kizárólag az üzembentartói szerződés meglétekor vehet részt a közúti forgalomban, így a kötelező biztosítási szerződéssel együtt ezt is fel kell tudni mutatni egy esetleges ellenőrzés során. Az üzembentartói szerződés meglétével azt tudjuk bizonyítani, hogy a tulajdonossal kötött megállapodás alapján jogosan használjuk az autót. Amint eme szerződés megvan, 15 napon belül kell intézkedni az okmányirodában a bejegyzés véglegesítése érdekében. Amint a bejegyzés megtörtént, az üzembentartói nyilatkozatot természetesen már nem kell magunknál hordanunk.  Persze e szerződés megkötésével a kötelezettségeket is vállalni kell, mint például a kötelező biztosítás meglétét és a díj megfizetését.

Ahhoz, hogy akár a biztosítási ügyeinket is gördülékenyen tudjuk intézni, az üzembentartói szerződés tartalmára oda kell figyelni. Biztos, hogy az előírásoknak megfelelő szerződés készül, amennyiben oldalunkon keresztül letölti az ott szereplő mintát. Ezt csak ki kell tölteni, mindkét félnek hivatalos formában aláírni, s ezzel az üzembentartói szerződéssel lehet a biztosítóhoz menni.