biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Üzlet, bolt, közért, vagyon és felelősség biztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

Egy vállalkozás elkezdése, beindítása nem könnyű feladat. Rengeteg munka, és többnyire nem kevés költség előzi meg. Mikor beindul a vállalkozás, azt hinné az ember, hogy most már hátra lehet dőlni, és csak figyelni kell, hogy miként megy a bolt. Sajnos azonban ez nem így működik, ugyanis az elindulás után még több munka vár a vállalkozóra, még több izgalom, és bizonyos esetekben még több kiadás. Egy vállalkozásban soha nem lehet pihenni, mert aki az ellenkezőjét gondolja, az hamar azon találja magát, hogy már nincs is vállalkozása, illetve, hogy egy romon üldögél.

Vagyonbiztosítás árajánlat kérés online

Ahhoz, hogy egy üzlet, egy bolt, illetve bármilyen vállalkozás jól prosperáljon, azért folyamatosan dolgozni kell, és nem is keveset. De gyakran még ez is kevés, hiszen elég egy elemi csapás, egy eldobott csikk, egy betörés, stb., és máris hiába a rengeteg munka. Azonban pont az ilyen helyzetek elkerülése végett jelentek meg a biztosítók a vagyonbiztosítással, illetve a felelősségbiztosítással a biztosítási piacon. Ezek segítségével egy vállalkozás sokkal erősebb alapokra helyezhető, és sok előre nem látható nehézség, probléma kiküszöbölésre kerül. Ismerkedjünk meg röviden az üzlet, bolt, közért, vagyon és felelősség biztosítás nyújtotta lehetőségekkel.

Akinek üzlete, boltja van nagyobb kockázatot vállal, mint aki mondjuk, csak a szellemi tőkéjét fekteti be, illetve a végzendő tevékenységhez nem szükségesek értékes gépek, berendezések, és természetesen készletek. Egy üzlet megnyitása, és folyamatos működtetése nem kis tőkét emészt fel, és még mellette számtalan egyéb rizikófaktor is található, mint például az árukészlet megsérülése, esetleg megromlása, betörések, lopások, elemi károk, stb. Számukra a biztosítók teljes körű védelmet dolgoztak ki a vagyonbiztosítás, és a felelősségbiztosítás termékekben. A vagyonbiztosítás tartalmazza a választott csomagtól, illetve az egyedi megegyezéstől függően az épület, vagy üzlethelyiség biztosítását, a gépek berendezések védelmét, mint például egy élelmiszerüzlet, vegyesbolt esetében a hűtőberendezések biztosítását. Továbbá a kirakatszekrények, a készletek, a készpénz, és egyéb érték védelmét, illetve a gépjárművek védelmét. Természetesen a védelem egyéb eszközökre és értékekre is kiterjeszthető. A biztosító a vagyonbiztosításban vállalja a kártalanítást elemi károk esetén, betörés, lopás, üvegtörés, gépészeti károk, rongálás eseteiben.

Természetesen a sor nem teljes, hiszen lehetőség van az egyedi megegyezésre a biztosítóval, ami azt jelenti, hogy egyéb vagyontárgyak is bevonhatók a vagyonbiztosítás alá, illetve egyéb káresemények megtörténte esetén és vállalja a kockázatot a biztosító. Feltétlenül javasolt a vagyonbiztosítás mellé felelősségbiztosítást is kötni az üzlet, bolt, vagy közért tulajdonosoknak. A felelősségbiztosítás abban az esetben ad védelmet, ha a biztosított harmadik személynek okoz kárt. A felelősségbiztosítás is kiterjeszthető különböző káresemények védelmére. Így arra az esetre, amikor a vállalkozó maga okoz kárt másoknak, illetve arra, amikor munkáltatói minőségben okoz kárt az alkalmazottaknak. Továbbá javasolt kiterjeszteni a felelősségbiztosítást termék- és szolgáltatói felelősségbiztosításra, és végül bérlői, bérbeadói felelősségbiztosításra is. Fontos, hogy jól mérje fel a vállalkozó, az üzlettulajdonos, hogy milyen rizikófaktorok azok, amelyeket ki kell iktatni, illetve milyen értékekre akar védelmet biztosítani, hogy teljes körű legyen a biztosítása, és ne legyen kiszolgáltatva a tőle független eseményeknek.