biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Változások összefoglalása a kötelező biztosítási módozat esetében

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Az utóbbi években a kgfb módozat tekintetében számos változás történt, melyet itt, most megpróbálunk összefoglalni Önnek!

2011.01.01.-el  lépett életbe az egyik legfontosabb változás, miszerint 30%-os baleseti adót ( melyről itt még többet olvashat ) számítanak fel mindegyik biztosítási szerződésre. Ezt a díjat a biztosítók szedik be az Ügyfelektől ugyanúgy mint a kötelező biztosítási díjakat.

Ugyanezen évben bevetésre került egy szintén lényeges változás, melynek  neve Központi Kárnyilvántartó Rendszer azaz a KÁNYA ( bővebb infó itt ), amely azt a célt szolgálja, hogy minden ügyfélnek, vagy mindegyik gépjárműnek központilag lekérdezhető legyen a kárelőzménye. E rendszer zökkenőmentes használata révén a biztosítók előállhatnak a teljesen egyénileg szabható és kárelőzmény függő biztosítási díjakkal is.

2012.01.01.-el életbe lépő törvénymódosítás révén a biztosító társaságok már nem egyszerre hirdetnek díjtarifákat, hanem végeredményben akkor amikor szeretnének. Annyi csupán az előírás, hogy azt az életbe lépés előtt 60 nappal tegyék nyilvánosságra saját weboldalukon, valamint a PSZÁF weboldalán is.

Ha már a PSZÁF-ről esett szó, akkor említést kell tenni arról is, hogy a Szervezet betiltotta a B10-nél magasabb bónusz besorolások lehetőségét.