biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Volkswagen, Skoda, Audi, Mercedes, Seat kötelező biztosítás és casco

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A rendszerváltás után robbanás következett be a magyar autópiacon. Előtte egy Lada személygépkocsi már luxus számba ment. Rövid idővel a rendszerváltás követően egyre nagyobb számban kezdtek feltűnni a nyugati típusú személygépkocsik. Természetesen ne gondoljuk azt, hogy ezek új gépkocsik voltak, hiszen azt akkoriban kevesen engedhették meg maguknak. Elkezdődött az öreg, kint már a roncstelepre szánt gépkocsik beáramlása. Ennek köszönhetően a magyar autópark átlagéletkora nagyon kedvezőtlen képet mutatott.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Számolja ki casco biztosítását itt!


Hamarosan hazánkban is elkezdődött a környezetvédelem jegyében a rossz állapotban lévő, a modern környezetvédelmi előírásoknak meg nem felelő gépjárművek elleni harc. Ilyen lépés volt többek között, a kétütemű járművek kivonása a forgalomból. A kapitalista gazdaságra való átállás eredményeként egyre többen engedhették meg, hogy új, vagy nagyon fiatal gépjárműveket vegyenek. Lassan elindult a gépjárműállomány fiatalodása, illetve minőségi javulása is. Bevezetésre került a kötelező felelősségbiztosítás, amelyet egyrészt a nemzetközi példa, illetve a szükség hívott életre, ugyanis gyakori eset volt, hogy a baleset okozója nem ismerte el hibásságát, és nem volt hajlandó kártalanítani a vétlen félt, aki így önmaga állta a gépjárművében keletkezett kár helyreállítási költségeit.  
 
A gépjármű biztosítások területén is óriási küzdelem alakult ki. Egyre több biztosító jelent meg hazánkban, egyre növekvő kínálattal. A közöttük folyó harc komoly díjcsökkenést eredményezett. A biztosítók kapcsolatba léptek a márkakereskedőkkel, és közös együttműködés keretében további kedvezményeket adtak, azoknak az ügyfeleknek, akik az adott márkakereskedőnél, illetve az adott autómárkából vásároltak. Ez előnyös volt a biztosítónak is, a márkakereskedőnek is, és az ügyfélnek is. Így Volkswagen, Skoda, Audi, Mercedes, Seat kötelező biztosítás és casco is köthető a márkakereskedőknél, jellemzően több biztosító ajánlatával is az ügyfelek rendelkezésére állva. A cascót általában ezeknél az autómárkáknál is többnyire új gépjárművek esetén kötik, illetve azoknál is leggyakrabban a finanszírozott vásárlásoknál, ahol a pénzintézet a hitel, vagy a lízing esetében is kötelező feltételként kéri a vásárlótól, illetve a finanszírozást igénylőtől. Természetesen a használt autókra is egyre gyakrabban kötnek cascót, mert sok esetben azok is nagy értéket képviselnek. A Volkswagen, Skoda, Audi, Mercedes, Seat kötelező biztosítás és casco feltétlenül, olyan lehetőséget kínál, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyna, abban az esetben, ha ezek közzül a márkák közül választunk személygépkocsit.