biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Z rendszámra kötelező biztosítás ➡️ olcsón, gyorsan!

Kérjük értékeljen minket...
4.50 of 5 - 12 votes
Thank you for rating this article.


z rendszam kotelezo biztositasHazánkban a külföldi papírokkal rendelkező, forgalomba még nem helyezett, harmadik or-szágba eladásra szánt vagy magyar okmányokkal rendelkező, de átmenetileg forgalomból kivont, külföldön eladásra szánt gépjárművekre ideiglenes, Z betűjelű rendszámtáblát adnak ki.Fontos: I rendszám lett a P, E és Z ideiglenes rendszámokból


Fontos tudnivalók a Z rendszámról:

- Azokra a belföldön vásárolt járművekre adhatják ki, amelyek külföldön kerülnek majd értékesítésre. Ebben az esetben kérni kell a gépjármű forgalomból történő ideiglenes kivonását a járműnyilvántartásból egy számlával vagy adásvételi szerződéssel, a meg-lévő rendszám leadásával a forgalmi és bizonyos esetekben a törzskönyv bemutatá-sával. A járműhez ideiglenes forgalmi engedélyt állítanak ki. 
- Kiváltható olyan gépjárművekre is, amelyek Magyarországon még nem voltak forga-lomba helyezve, csak ideiglenesen tartózkodnak hazánkban, mert majd külföldön ke-rülnek értékesítésre. Feltétele a kétnyelvű adásvételi szerződés és a külföldi forgalmi engedély.

Ha a forgalomba nem helyezett gépjármű visszahozatala 30 napon belül megtörténik, az adásvételi mellé COC papírt, illetve jármű kísérőlapot szükséges mellékelni.

- Külföldi állampolgárok vagy olyan magyar állampolgárok igényelhetik, akik nem ren-delkeznek hazai bejelentett lakcímmel, viszont rendelkeznek külföldi okmányokkal. Külföldi cég csak akkor kérheti a Z rendszámot, ha a hatóságok felé benyújtják cégki-vonatukat és annak az Országos Fordítói Iroda általi magyar nyelvű fordítását is.
- Kötelező gépjármű felelősségbiztosítást a Z rendszámú járművekre is kell kötni. A rendszám költsége úgy 13 ezer forint, az ideiglenes forgalmié 2500 Ft, az ideiglenes forgalomból kivonás díja pedig 2300 Ft, de bizonyos cégek rövid határidővel komplett ügyintézést is vállalnak.

Ha további információkra van szüksége, vagy szeretne gépjárművére biztosítást kötni, keressen meg minket!

Árajánlat kérés Z rendszám biztosításra:

Nem adta meg a nevét!

Nem adta meg a telefonszámot!

Nem adta meg az e-mail címet!

Nem adta meg a biztosítási igényt!

Nem pipálta ki, hogy nem robot