biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Aki ügyes, jó áron köthet kötelező biztosítást

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

kotelezo biztositas jo aronAz köztudott minden autós számára, hogy a különböző biztosításokkal foglalkozó társaságok között az árakat illetően igen nagy különbségeket lehet felfedezni. Az árak alapja, ki hogyan tud megfelelni a különböző törvényileg előírt feltételeknek, gondolva itt a lakóhelyre, az életkorra, a bonus malus besorolásra és nyilvánvalóan a gépjármű fajtája. A legtöbbet talán az adott szerződő ügyfél életkora nyom a latba, például egy korosabb és egy nála jóval fiatalabb személy esetében a kötelező biztosítási díjak között akár hétszeres különbözet is felfedezhető. persze, aki ügyes, jó áron köthet kötelező biztosítást.


Online biztosítás megkötésének menete

A biztosító társaságok szerint a hatalmas különbségeknek az a fő oka, hogy egy fiatal sofőr tekintetében jóval nagyobb az esély egy baleset bekövetkeztére, tehát több kockázatot vállal a biztosító. Egyúttal így próbálnak kedvezőbb ajánlatokat tenni azok számára, akik az ismert információk szerint várhatóan sokkal ritkábban okoznak másnak balesetet.

Természetesen maguk az autósok is tisztában vannak a lehetőségekkel és ők is keresik a legjobb megoldásokat annak érdekében, hogy minél alacsonyabb díjat kelljen fizetniük. A legáltalánosabb módja a kiskapu megkeresésének, hogy a fiatal sofőrök nem a saját nevükre veszik meg a gépkocsit, hanem szülő, rokon közreműködésével és ekkor a törvényi előírás szerint a kötelező biztosítást sem a saját nevükre kötik meg. A használat módjának megszervezése pedig egyszerű, hiszen egy kölcsönadási irattal ez is meg van oldva. Ezeket a törvényellenes eseteket a biztosítók szinte egyáltalán nem tudják kiszűrni, hiszen nem feladatuk – és nem is tudnák megoldani – annak utánajárni, hogy valójában az lesz-e a jármű használója, akinek a nevén van.

Nehezen tud egy ilyen eset végére érni akár a hatóság is, mivel ha ilyen körülmények között valaki balesetet okoz, semmi akadálya nincs annak, hogy a valódi tulajdonos azt igazolja, miszerint a kölcsönadás alkalmi jellegű volt, nem állandó. Ez a biztosítási törvénnyel sem ütközik, ha pedig a tulajdonost ezt írásban is lenyilatkozza, akkor a biztosító köteles az okozott kárt megtéríteni.