biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Biztosítási fordulónap - Kötelező, casco, lakásbiztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

Bármely biztosítás esetében nagyon fontos tudni való, hogy mikor van a biztosítási fordulónap – kötelező, casco és lakásbiztosítás esetén is. Aki ugyanis nem tartja szem előtt ezt a lényeges dátumot, az eleshet attól a lehetőségtől, hogy egy jobb konstrukcióra váltson a következő év tekintetében.

kis nyil tartalomban Kötelező biztosítás kalkulátor
12 biztosító díja online kedvezménnyel!
  kis nyil tartalomban Casco biztosítás kalkulátor
Most még olcsóbb mint valaha!
kis nyil tartalomban Lakásbiztosítás kalkulátor
Olcsó lakásbiztosítás percek alatt!
  kis nyil tartalomban Utasbiztosítás kalkulátor
Több biztosító ajánlata egy helyen!

 

A kötelező biztosítás fordulónapja minden esetben fellelhető a biztosítási kötvényen, és arról is beazonosítható, hogy ez a fordulónap minden esetben megegyező a szerződéskötés dátumával (2010.01.01. után kötött biztosítások esetében, egyébként minden év 01.01.-e). Ezen kívül a kötelező biztosítási fordulónapot még ellenőrizni lehet a biztosító társaság felől kapott indexlevélen is, amelyben a vállalási díj mellett ezt a dátumot is mindig közlik.

Legalább ennyire fontos az is, hogy a casco biztosítási évfordulóval is tisztában legyünk, ha van ilyen szerződésünk. A casco esetében azt a dátumot kell fordulónapnak tekinteni, ami az adott biztosítási év utolsó napja. A cascót ekkor lehet váltani, vagy a kötelezőhöz hasonlóan amennyiben meg vagyunk elégedve a biztosító feltételeivel és díjával, akkor nincs tennivalónk. Érdemes viszont tudni a cascóval kapcsolatban, hogy ennél a biztosításnál – ha az ügyfélnek igazán nyomós oka van rá –, akkor meg lehet tenni, hogy biztosítási év közben is felbontjuk, megszüntetjük a szerződést, az eredeti fordulónaptól függetlenül, egy írásban benyújtott kérelem formájában.

Lakásbiztosításoknál is igen csak idejében meg kell keresni, hogy mi is a biztosítási évforduló, hiszen ez a biztosítás fajta szinte évről évre veszíthet az aktualitásából. Az pedig nagy felelőtlenség, ha hagyjuk a szerződésünket lejárni, mert elfelejtjük, hogy mi a fordulónap, mivel manapság jócskán fenyegetheti veszély az ingatlanunkat, akár nagy viharok, vagy más elemi csapás formájában. A lakásbiztosítás fordulónapja is a szerződésben megtalálható, sőt a kötvényünkön is igen látható helyen fel van tüntetve.

A legjobban akkor járhat mindenki, akinek bár milyen fajta biztosítása van, ha ezek fordulónapját egy naptárba bejegyzi és ezt szem előtt tartva időben gondoskodik arról, hogy ne maradjon sem jármű, sem lakásbiztosítás nélkül egyetlen napra sem.