biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Biztosító váltás év közben ➡️ kötelező! - 2024/2025

Kérjük értékeljen minket...
4.20 of 5 - 5 votes
Thank you for rating this article.

A kötelező biztosítási törvény módosulása ma már lehetővé teszi, hogy a biztosító társaságok év közben, bármikor tarifát változtathassanak. Az év közbeni biztosító váltás lehetőségével azok a gépjármű tulajdonosok élhetnek, akiknek biztosítási évfordulója erre az időszakra esik.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


Az elmúlt fél év adatai azt bizonyítják, hogy a biztosító váltás év közben a kötelező biztosításesetében jócskán többe kerül, mint az évfordulóra eső kötés. A kampány alatti díjakhoz viszonyítva mintegy 7-8 ezer forinttal többért kötöttek az üzembentartók kötelezőt az idei első negyedévben.

A biztosító váltás év közben talán azért kerülhet többe, mert a kampány elmúltával az autósok nem figyelik olyan nagy intenzitással, hogy melyik társaság milyen tarifával kínálja szolgáltatását, illetve nem elég alapos a válogatás. A legjobb megoldás ezért amit mi kínálunk, oldalunkon a kalkulátor használatával percek alatt áttekinthető az összes vezető biztosító ajánlata, szerződéses feltételei, így gyorsan kiválaszthatja bárki a számára leginkább kedvező konstrukciót.

Természetesen a biztosító váltás év közben ugyan azon szabályok alapján végezhető, mint eddig az év végi kampány során, tehát az autósnak minimum 30 nappal az évforduló bekövetkezte előtt értesítenie kell biztosítóját és írásban fel kell mondania meglévő szerződését. Erre azért kell nagy figyelmet fordítani, mert ha a felmondás nem történik meg az előírt időn belül, akkor ahogy eddig is, az érvényben lévő biztosítási szerződés automatikusan meghosszabbodik egy évvel. Nagy előnyre tehet szert az az üzembentartó, aki egy alkuszi megbízással bennünket jelöl meg ügyintézőként, hiszen a felmondástól az új szerződés megkötéséig mindenben segítünk és minden ügyet a rendelkezések szerint, határidőre elintézünk.