biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Biztosító váltás vagy újra kötés, milyen dokumentumok kellenek?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A kötelező biztosítás szerződéseknél a szerződő feleknek meg van az a lehetősége, hogy a biztosítási évforduló alkalmával indoklás nélkül a szerződést felmondják. Ez az üzembentartóknak igazi lehetőség, hiszen így minden évben kötelezettség nélkül kereshet a régi szerződésénél kedvezőbb feltételű, kedvezőbb díjszabású szerződést. Csak a formai és tartalmi kötelezettségeknek kell eleget tenni a felmondással. Azonban sokan el vannak ilyen esetben bizonytalanodva, hogy mi a biztosító váltás pontos menete és hogy mire van igazán szükség a sikeres elvégzéséhez. Biztosító váltás vagy újra kötés, milyen dokumentumok kellenek?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

A kötelező biztosítás szerződések a biztosítási évfordulón felmondhatóak, így keresve egy kedvezőbb ajánlatot a következő időszakra. A felmondásnak az évforduló előtt legalább harminc nappal be kell érkeznie a biztosítóhoz írásban, és tartalmaznia kell a felmondás okát, a szerződő legfontosabb adatait, a szerződésszámot, és a rendszámot. Ezt követően lehet új biztosítót, vagy új szolgáltatást választani.

Érdemes a felmondás előtt megvizsgálni a kötelező biztosítás piaci kínálatát, hogy van-e kedvezőbb ajánlat a jelenleginél. Sok esetben előfordul, hogy a kedvezőbb ajánlatot nem egy másik biztosító kínálja hanem a jelenlegi, de csak abban az esetben ha új belépőként szerepel az üzembentartó. Ilyen esetben a régi szerződést ugyan úgy fel kell mondani, és az újat annál a társaságnál megkötni. Ezt a folyamatot a szakma újrakötésnek nevezi, hiszen új szerződés jön létre, de még sem váltott az üzembentartó biztosítót. Amennyiben más társaságnál köti, meg az új szerződést akkor beszélünk biztosító váltásról.

A biztosítási kínálat szélesedésével a biztosítás közvetítés is alaposan egyszerűsödött. Weboldalunk pillanatok alatt számolja ki és mutatja meg összehasonlítva a hazai ajánlatokat. A számoláshoz és a szerződés kötéshez nem lesz másra szüksége, mint a személyi igazolványra, a vezetői engedélyre, valamint a forgalmi engedélyre és öt szabad percre. Az összes többi dolgot mi elintézünk Ön helyet.