biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Casco átlagdíj - Biztosítás kötés jó áron!

Kérjük értékeljen minket...
3.50 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

casco atlagdijA hazai autók átlagos életkora a legutóbbi felmérések szerint tizenkét év körüli, e mellett márkás, 5-6 éves használt autót már akár egy millió forint körüli áron is meg lehet vásárolni. Az ennél valamivel kevésbé jó kategóriájú gépjárművekre már hihetetlenül olcsón köthetünk akár teljes körű cascót is, a casco átlagdíj ilyen esetekben havonta 4 - 5 ezer forint nagyságrendű. Ennek leginkább az az oka, hogy a használt autók piaca évek óta egyre inkább lefelé tendál, az elmúlt évben mintegy kilenc százalékos csökkenést mutattak a vásárlási regisztrációs listák. Az autóállomány öregedése fokozatosan növekszik, e mellett a leginkább olyan autókat keresnek a vevők, melyekhez 500 ezer és másfél millió forint közötti áron tudnak hozzájutni.

Számolja ki casco biztosítását itt!

Sajnos annak ellenére, hogy a casco átlagdíj elég kedvezően alakul, még mindig sok autós ezen a szolgáltatáson próbál spórolni. Pedig a statisztikákat elnézve igen csak megéri ezt a fajta biztosítást megkötni, akkor is, ha új autónk van, és abban az esetben is, ha már egy öreg járműt üzemeltetünk,. Mindkét esetben fennáll a veszélye annak, hogy egy elemi csapás nagy kárt okozhat az autóban, vagy akár el is lophatják. Közel 75 százaléka az üzembentartóknak, tulajdonosoknak azt mondja, hogy egyszerűen nincs pénzügyi keret erre e tételre, még a mostani igen kedvező árakon sem. Aki megpróbálja kiszorítani mégis ezt a költséget, az pedig az esetek többségében csakis a legolcsóbb szolgáltatásokat nézve választ, teljesen függetlenül attól, hogy a kevesebb pénzért kap-e vajon nyer-e elegendő fedezetet egy nagyobb káreseménykor.

Az biztos, hogy minden körülmények között érdemes a mi honlapunkra ellátogatni, mert itt minden neves casco biztosító ismertetőjét, tarifáit, szolgáltatási tartalmát el lehet olvasni és azonnal pár perc leforgása alatt a különböző csomagokat, a casco átlagdíjakat össze lehet vetni. Erre még akkor is érdemes egy kis időt rászánni, hogyha nem vagyunk benne biztosak, akarunk-e cascót kötni, az, hogy minden fontos információhoz rajtunk keresztül hozzájusson, nem kerül semmibe. Fontos szem előtt tartani, hogy manapság a legtöbb biztosítónál már akár 10 év feletti autóra is lehet cascót kötni, ami azelőtt nem volt általános, és ez nem mellékes, mert egy veterán autónak már közel olyan értéke lehet, mint egy újnak, persze más szempontok alapján.

Most ennek az évnek a második felében már úgy tűnik, hogy a casco átlagdíj folyamatos lejtmenete talán megáll és épp e miatt fontos, hogy egy új autó vásárlása előtt mindenki tisztán átláthassa azokat az előnyöket, melyet például egy középkategóriás casco biztosítás jelenthet. A biztosítók tekintetében nyilvánvalóan jócskán lehetnek az árak terén eltérések, de ez érthető, mert a szolgáltatások tartalma is igen változó lehet, minden biztosító saját fejlesztésű módozataival jelenik meg a piacon, hisz ez nem egy kötelező termék, mint a Kgfb, aminek az alaptartalma igen közelít egymáshoz minden társaságnál. Nagy különbségek vannak egy biztosítón belül is az egyszerű alap casco és a teljes körű biztosítások tartalmát illetően is, most inkább a teljes körű szolgáltatás díjaiban láthatunk talán némi felfelé induló árszintet.

Igen alaposan meg kell fontolni, hogy ha eldöntöttük, hogy megéri cascót kötni, melyik konstrukciót is választjuk ki végül, ehhez szem előtt kell tartani az időjárás nagy változásait, mert egy elemi csapás a mai világban már nem ritka, jöhet szélvihar, orkán, árvíz, de persze a casco akkor is véd, ha tűz nyomán keletkezik kár a járműben. Amennyiben megfogadja tanácsunkat és itt oldalunkon továbblépve megnyitja a kalkulátor programot, nagyin hamar át tudja tekinteni az aktuális árakat, és az is kitűnik, hogy mekkora a pillanatnyi casco átlagdíj, hisz ezt 14 biztosító tarifájának azonnali összehasonlításával nem nehéz megállapítani. Amikor ezen a módon sikerül Önnek választania és a mi közreműködésünket veszi igénybe új cascója megkötéséhez, akkor még azzal a remek spórolási lehetőséggel is számolhat, hogy az online kötést is külön díjazzák a biztosítók, ez is egy számottevő díjcsökkentő tétel lehet. Az ügyfélnek ezen kötési mód alkalmával nem is marad más dolga, minthogy megbízzon bennünket az ügyek intézésével, s csak azt az egyébként persze nagyon fontos mozzanatot kell elvégeznie, hogy a kalkulátor által kért adatok a járműre és a személyére vonatkozóan is nagyon odafigyelve, pontosan adja meg. Ez persze az egyik leglényegesebb dolog, mert, ha bármely adatot eltévesztjük, vagy egy fontos adatot elfelejtünk megadni, az nagyban befolyásolhatja a díjat, hisz a program csak a betáplált adatokat felhasználva képes dolgozni. Az online kalkulátor egyrészt pár percen belül kiszámolja, hogy a mi konkrét esetünkben  mekkora áron lehet cascót kötni, másrészt azért is nagyon jó, mert a casco átlagdíj is megismerhető így.