biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Casco biztosítás átkötése másik biztosítóhoz évfordulóra

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

A casco biztosítás átkötése másik biztosítóhoz évfordulóra minden szerződőnek jogában áll, ugyanis az évente egy alkalommal az évforduló előtt legkésőbb 30 nappal felmondható.

Számolja ki casco biztosítását itt!

Igen gazdaságos megoldás lehet, ha már biztosítót váltunk és a kötelező mellett a casco biztosítást is új társaságnál kötjük meg. Eleve együttkötéskor nagy kedvezményeket lehet elérni, ráadásul ha a váltás mellett dönt valaki, biztosan talál a jelenleginél kedvezőbb lehetőségeket.

A kötelezőhöz hasonlóan a cascónkat is megéri felülvizsgálni, a piacon szinte hemzsegnek az újdonságok, kedvezőbbnél kedvezőbb ajánlatok. Oldalunkon a casco kalkulátor használatával nagy előnyre tehet szert, mivel itt egyszerű megtalálni az összes casco biztosító ajánlatát, szerződéses feltételeit melyből az is kiderül, hogy hogyan zajlik a casco biztosítás átkötése másik biztosítóhoz évfordulóra.

Ha összekapcsoljuk a kötelező és casco biztosítás kötését, havonta akár több ezer forintot is spórolhatunk a gépjármű korától és típusától függően. Annak ellenére, hogy a cascót nem kell kötelezően megkötni, a kedvezményeket figyelembe véve mégis csak érdemes elgondolkozni rajta. Amikor egy elemi kár, vagy bármely előre nem látható esemény miatt az autóban kár keletkezik és nincs cascónk, igen sokba kerülhet a javítás. Ez ráadásul abban az esetben is fennáll, amikor mi vagyunk a vétkesek egy káresemény során, hisz a kötelező biztosításunk erre az esetre nem nyújt fedezetet. Ma már egy olcsóbb alap casco biztosítás jó áron elérhető, e mellé pedig válogatni lehet a szintén nem túl drága kiegészítő szolgáltatások között. Amennyiben igénybe veszi alkuszi szolgáltatásainkat és online köti meg gépjármű biztosításait, még ezzel is elég szép összeget takaríthat meg.

Ha eldöntötte, hogy a jó megoldás a casco biztosítás átkötése másik biztosítóhoz évfordulóra, abban az esetben nincs is más teendő, mint oldalunkon az online kötés lehetőségét kihasználva beírja adatait és máris összegyűjtjük a biztosítók ajánlatait. Nagyon fontos persze szem előtt tartani azt, hogy a casco biztosítást kizárólag évfordulóra lehetséges felmondani. Ehhez az évfordulót megelőző 30 napon belül a jelenlegi biztosítóhoz meg kell küldeni az írásbeli felmondást. A felmondás indoklása lehet biztosító váltás, érdekmúlás, vagy évfordulóra történő rendes felmondás, azonban ha díj nemfizetés miatt szűnik meg a casco, a biztosító a be nem fizetett összegre igényt tarthat és behajthatja azt. A felmondásnak minden esetben tartalmaznia kell a jármű rendszámát, az üzembentartó, szerződő fél személyes adatait, érdekmúlás esetén az azt alátámasztó iratot és természetesen a felmondás indokát.