biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Casco biztosítás határidő - Befizetés, felmondás, kárbejelentés, váltás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

A casco biztosítás  határideje – kockázatviselés, díjfizetés, változás bejelentés, biztosítási esemény, felmondás, lemondás - nagy gondot kell rá fordítani. A casco biztosítás határozatlan időtartamú kockázatviselése azonnal megkezdődik, ha a szerződésben csekk kiküldésében állapodnak meg a felek vagy az első díjrészlet beérkezésétől számított következő nap 0 órájától indul. Bármelyik is valósul meg a casco biztosítás éves díjú, tehát a biztosítás éves díját – akár részletekben / havi, negyedéves, féléves / is – a teljes biztosítási évre kell megfizetni.

Számolja ki casco biztosítását itt!

A biztosítási években a folytatólagos díjak esedékességének határideje:
 

  • havi díjrészlet estén : minden hónap első napja
  • negyedéves díjrészletnél : minden negyedévének első napja
  • féléves díjrészlet esetén : minden félévének első napja
  • éves díjnál: minden további biztosítási év első napja, de legkésőbb az esedékességük időpontjától számított 30 nappal bezárólag.


Casco biztosítás esetén a változásbejelentési kötelezettség minden esetben írásbeli, és a szerződéstől függően, a változás bejelentést 8 vagy 15 napon belül kell megtenni. A biztosítási eseményt 2 munkanapon belül be kell jelenteni a biztosítónak. Bizonyos károkat pedig a rendőrségen vagy a tűzrendészeti hatóságnál is haladéktalanul jelezni kell.

A casco biztosítást a biztosító és a szerződő is felmondhatja. A biztosító részéről megszüntethető még a szerződés továbbá akkor is ha a szerződő azt díjjal nem rendezi. Ez esetben díjnemfizetés a megszüntetés oka, melynek következménye lehet az adott biztosítási év fennmaradt díjkülönbözet megfizetésének igénylése a társaság részéről. A szerződő az évfordulóra történő felmondását írásbeli nyilatkozattal teheti meg ( casco biztosítás váltás ) úgy, hogy azt az évforduló napja előtt minimum 30 nappal / személyesen, postán, faxon / eljuttatja a biztosítóhoz.

A casco biztosítást lemondani adásvételi szerződéssel, szüneteltetni az ideiglenes forgalomból kivonást igazoló okmányokkal lehet.

Kivonat a casco főbb tudnivalóiról:

  • határozatlan időtartamú
  • a casco díja egy biztosítási évre szól
  • a folytatólagos díjak esedékessége, minden díjrészlet esetében, a következő díjrészlet első napja, de legkésőbb az esedékességtől számított 30. nap
  • a biztosítási esemény bejelentését 2 napon belül kell megtenni
  • a felmondás minden esetben írásban történik