biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Casco biztosítás kötés tulajdonosváltás esetén

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Mivel a casco biztosítás az általunk okozott károkra nyújt fedezetet, így ha nem is kötelező rendelkezni vele, érdemes megkötni. Így érdemes megfontolni, hogy a casco biztosítás kötés tulajdonosváltás esetén megtörténjen. Amikor új autónkat hozzuk el a szalonból – ekkor válunk a gépjármű tulajdonosává – már ott helyben általában ajánlatot kapunk casco szerződésre.

Számolja ki casco biztosítását itt!

Ezért, mielőtt elindulunk átvenni új autónkat, érdemes otthon a számítógépen felkeresni oldalunkon a casco kalkulátor programot. Ennek segítségével egy helyen azonnal össze lehet hasonlítani a díjakat és szerződéses feltételeket, így mire a szalonba érkezünk, már tisztában leszünk azzal, hogy az ott felajánlott szerződés nekünk kifizetődő-e, vagy más biztosítót választunk.

A casco biztosítás kötés tulajdonosváltás esetén úgy zajlik, hogy a szerződő fél a jármű új tulajdonosa lesz, vagy más kijelölt személy is lehet, akinek a jármű megóvása érdekében áll. Fontos tudni, hogy a díjfizetési kötelezettség minden esetben a szerződő félre hárul. A biztosított a szerződésben feltüntetett személy, amennyiben a szerződésben másképp nem rendelkeztek és nem jelöltek meg kedvezményezettet, tehát a biztosító által kifizetett összeg a tulajdonost, illetve adott esetben a kedvezményezettet illeti meg.

Amennyiben nem okozunk balesetet, nem vesszük igénybe a szerződés szerinti szolgáltatást, abban az esetben – hasonlóan a KGFB bonus-malus rendszeréhez – igen szép kedvezményekben részesülhetünk. Sőt, új casco biztosítás kötés tulajdonosváltás esetén az évek alatt összegyűjtött bónuszt tovább is vihetjük, az új biztosító ezt elfogadja és tovább görgeti. Ez pedig sokat jelenthet a díj kialakításakor, mert az igazolt, előzőekben megszerzett kármentes évek számát ekkor figyelembe veszik. Akár nagyobb összegű kedvezményt is kaphatunk így, hiszen 5 % díjengedményre számíthatunk egy kármentes év után, de akad olyan biztosító is, ahol három igazoltan kármentes évvel 50 százalékos díjkedvezmény is elérhető.