biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Casco biztosítás lemondása - Ismerje meg a feltételeket!

Kérjük értékeljen minket...
4.44 of 5 - 18 votes
Thank you for rating this article.

A casco biztosítás sajátossága, hogy a szerződés határozott időre szól, azaz egy évre. A casco biztosítás lemondása így rejt néhány nehézséget. Az igazság az, hogy a casco biztosítást megszüntetni csak két esetben lehet. Az egyik az évfordulóra történő felmondással. Ebben az esetben a szerződőnek az évforduló előtt legalább harminc nappal írásban közölnie kell a biztosítóval a felmondás tényét. Az írásban annyit jelent, hogy a felmondást a biztosítónak az évforduló előtt harminc nappal kézbe kell vennie, akár személyese, akár postai úton, akár faxon. A casco biztosítás lemondása még rendes felmondással az érdekmúlás esetén lehetséges, azaz ha a tulajdonos az autót eladta.

A felmondásnak mind a két esetben tartalmaznia kell a legfontosabb szerződésre vonatkozó adatokat, a rendszámot, és a felmondás okát. Az érdekmúlás miatt felmondott szerződések esetében lényeges, hogy csatolva legyen a felmondáshoz az adás vételi szerződés másolati példánya. Lényeges, hogy a casco biztosítások esetében csak ez a két lehetőség van, tehát a díj nemfizetéssel megszűnt szerződéseknél a biztosítónak jogában áll jogi úton behajtani a teljes éves díjat.

Casco lemondó nyilatkozatot itt talál

Fontos, hogy amennyiben Ön az évforduló miatt szünteti meg a casco biztosítását, mert szeretne kedvezőbb feltételekkel másikat kötni, hogy a biztosítók kínálatában alaposan körbe nézzen. Ez azért lényeges, mert az egyes ajánlatokban mind szolgáltatásban, mind díjban jelentős eltérések vannak. A megfelelő szolgáltatás kiválasztása után érdemes az összes biztosító ajánlatát egyszerre figyelembe vennie, mert csak ebben az esetben garantálható, hogy a legjobb feltételekkel köti meg az új szerződését.

A honlapunkon rengeteg segítséget kap ahhoz, hogy teljesen tisztán lássa a casco biztosításokat, és hogy a lehető legjobb döntést hozhassa meg. A díjszámító rendszerünk segít, hogy néhány perc ráfordítással az összes biztosító valamennyi ajánlatát egyszerre nézhesse meg. Válassza ki a legjobb casco biztosítást az összes ajánlat közül.