biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Casco biztosítás tartalma és területi hatálya

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

casco biztositas tartalmaA casco biztosítás lényege, hogy azon káresetek során nyújt kellő fedezetet, amelyek váratlanul történnek, előre nem látható események. Ilyenek például a természeti katasztrófák, az elemi csapások, a tűz-, víz-, jégkárok, de ide tartozik az az eset is, amikor az autónkat ellopják. Igaz, hogy ennek a szolgáltatásnak az igénybevételére nincs egy autós sem kötelezve,azonban mégis alaposan meg kell fontolni, mennyivel rosszabbul járunk, ha egy javítást például saját zsebből kell kifizetni, vagy ha ne adj isten ellopják a járművet és még kártérítéssel sem számolhatunk.

Számolja ki casco biztosítását itt!

Egy casco biztosítás szerződéses tartalma minden esetben egyedi, hiszen az ügyfél mindig saját személyére, pénztárcájára szabhatja e konstrukciókat. Az alapszerződés díjának persze vannak meghatározó elemei, de hogy ezt milyen kiegészítőkkel szereljük fel, az már mindig személyes választás eredménye. Egy jól összeállított csomag széles körben biztosít fedezetet, és ez igen csak megnyugtató lehet, hisz egy váratlan káresemény során legalább az anyagi veszteségünk kisebb lehet.

Egy teljes körű casco biztosításnál a biztosító kockázatvállalása kiterjed elemi károkra, talajszint alatti építmények beomlására, robbanás és villámcsapás következményeire. természetesen fedezetet nyerünk ekkor lopás esetére is, vagy amikor tűz miatt a gépjármű alkatrészei sérülnek, tönkremennek. Aki kellően állítja össze szerződése tartalmát, az a felől is nyugodt lehet, hogy ha egy balesetnél a jármű alkatrészei erőhatástól mennek tönkre, ez a kár is megtérül. A legjobb konstrukciók fedezete vonatkozik üvegtörésre, amikor a baleset nyomán a jármű ablaküvege megsérül, de akkor is, hogyha az üvegkár ismeretlen személy által okozott kárként lép fel.

Amint ellátogat weboldalunkra, teljes körben felvilágosítást kap a casco nyújtotta szolgáltatás lényegről, előnyeiről és persze az egyes casco biztosítók ajánlatait is azonnal meg tudja itt tekinteni. Ez fontos, mert a társaságok e szolgáltatása lényegesen eltérő, főként a felkínált kiegészítőktől függ, hogy hol, milyen kockázatokat vállal a biztosító és eltérőek e miatt a megajánlott díjak is. Tehát általánosságban az alap cascók tartalma közelít egymáshoz, a számottevő különbségek a kiegészítőkben rejlenek.

A casco biztosítás tartalma, ha az teljes körű, általános esetben kiterjed kő-, vagy földcsuszamlás okozta károkra, felhőszakadás, árvíz nyomán fellépő káreseményekre, de jégverés, vagy hónyomás miatti balestekre is. Lényeges azzal is tisztában lenni, hogy milyen esetekben nem számíthatunk a casco alapján kártérítésre. Ide sorolhatók a bármely tömegmegmozdulás, terrorcselekmény, háborús jellegű események, vagy netán sugárzó anyagok hatása miatt keletkező káresetek. Nem fog a biztosító a casco alapján fizetni, ha olyan tartozékokra, vagy alkatrészekre vonatkozóan kérjük a kártérítést, melyek a baleset időpontjában nem voltak a járműbe beszerelve, sőt azokra az extrákra sem, melyek a casco szerződés megkötése után lettek netán a járműbe beszerelve. casco biztosítás birtokában sem tartozik a biztosító kockázatviselési felelősséggel, amennyiben kiderül, hogy a biztosított ügyfél gépjárművében a kár szándékos bűncselekmény során lépett fel.

A cascóra vonatkozóan ugyan úgy rendelet szabályozza a területi hatályt, mint a kötelező biztosítónál, ez esetben a szerződések általánosságban Európa országaira terjednek ki, de ebben a pontban az egyes társaságoknál lehetnek különbségek. Az, hogy végül is mi egy adott casco biztosítás tartalma, érthetően attól függ, hogy mi kerül bele az adott szerződésbe, az ügyfél milyen konstrukciót állít össze magának, és persze így az összeállított szolgáltatási csomag alapján meghatározásra kerül az egy biztosítási időszakra vonatkozó maximálisan kifizethető biztosítási összeg is. Mindezek a fontos pontok bele lesznek foglalva a casco szerződésbe és a kötvényen is feltüntetésre kerülnek.

A casco biztosítás megléte azért fontos, mert ez az a módozat, mely fedezetet biztosít a biztosítás alá vont vagyontárgyak, alkatrészek és munkadíjak tekintetében, a hazai átlagosan elismert és elfogadott árszínvonal szerint. Mielőtt bárki kiválasztja a neki leginkább kedvező casco csomagot, azzal tisztában kell lenni, hogy erre a biztosítási szolgáltatásra a jármű tulajdonosa, vagy a forgalmi engedélybe bejegyzett üzembentartó köthet szerződést, valamint olyan személy, vagy akár cég is, akinek a járműre vonatkozólag vagyoni érdekeltsége van. A mi oldalunkon naponta frissülő adatokat talál, bármikor látogat el ide, azonnal tisztán láthatja, melyik biztosítónak milyen szerződéses feltételei vannak, milyen díjon ajánlják szolgáltatásaikat, de ami még fontosabb, hogy amint változás áll be, mi arról is azonnal tájékoztatjuk az ide látogatókat. Ezzel Ön bármikor belép ide, rögtön képbe kerülhet, hogy mi egy casco szerződés tartalma, mi a casco területi hatálya, ezen felül pedig még az aktuális tarifákat is összevetheti pár percleforgása alatt.