biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Díjnemfizetés

Kérjük értékeljen minket...
4.81 of 5 - 209 votes
Thank you for rating this article.

Kötelező biztosítás díjnemfizetésKötelező biztosítás díjnemfizetés és díj nem fizetése utáni következmények: A kötelező biztosítás egy kivételes biztosítási módozat, ugyanis minden egyes üzembentartóra, vagy ha ez nincs akkor tulajdonosra kötelező érvényű szerződés. Tehát mindenkinek aki e kategóriákba beleesik, bírnia kell egy ilyen biztosítással. A kétoldalú szerződés biztosítóra eső része az, hogy amennyiben a szerződő kárt okoz a közlekedése alatt, akkor ezen kártérítési kötelezettséget átvállalja a biztosítottól. Az Ügyfelek kötelezettsége pedig az, hogy ezt a szerződést díjjal rendezi, és értesíti a biztosítót az esetleges változásokról.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

A kötelező biztosítás díjnemfizetés akkor szokott előfordulni, amennyiben az esedékességtől számított 60. napig sem érkezik be a biztosítóhoz az elvárt díj. Ez után a társaság rendszere automatikusan törli a kgfb szerződést díj nem fizetés okkal és postázza is a törlési értesítőt. Nagyon fontos azt itt megjegyezni, hogy a biztosítás fizetése és érvényben tartása minden esetben az Ügyfél feladata. Nem lehet ez esetben arra hivatkozni, hogy nem küldött a biztosító csekket. Amennyiben az esedékességet követően sem kap díjbekérőt a társaságtól, azt minden esetben jeleznie kell az Ügyfélnek!

Mi a teendő akkor, ha már megtörtént a baj?

2 dolgot is tehet! Az első az, hogy ha a megszűnés egy éven belül történt, akkor meg kell kötni a kötelezőt újra, ugyanahhoz a biztosító társasághoz, és meg kell fizetni az úgynevezett fedezetlenségi díj összegét is és ez után az elmaradt baleseti adó díját is! Ez biztosan nem lesz kellemes, ugyanis ilyen esetekben sok 10.000.- Ft.-ról beszélünk.

A másik eset az, ha egy új üzemben tartót jegyeztet be, ekkor az új üzemeltetőnek kell a nevére kötni egy új kötelezőt. Ilyen esetben csak az üzembentartói bejegyzés költségét kell kifizetnie és egy új kgfb szerződést. Más költsége ekkor nem lesz!

FONTOS! 2014.07.01.-től bezárult a kiskapu a fedezetlenségi díjak elkerülésére!!!

Mindegy az, hogy melyik lehetőséget választja, egy biztos, hogy egy érvényes biztosítással rendelkeznie kell! Amennyiben ez ügyben is segíthetünk Önnek, számoljon weboldalunkon!