biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Érdemes lemondani és újrakötni ugyanazt a kötelező biztosítást?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 5 votes
Thank you for rating this article.

A biztosítók évente most már akár több alkalommal is új díjakat hirdethetnek, ezzel kapcsolatosan csak annyi a kikötés, hogy azt legalább 60 nappal közzé kell tenniük a saját weboldalukon, valamint a PSZÁF és a MABISZ weboldalán.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Így már az üzembentartóknak nem a november hónapot kell várniuk, hanem a biztosítási évfordulójuk dátumát. E dátum közeledtével, pontosabban az évforduló előtt 60 nappal lehet elkezdeni a biztosító váltás lehetőségét megvizsgálni. Sok ügyfélben felmerülhet a kérdés, hogy érdemes lemondani és újrakötni ugyanazt a kötelező biztosítást, hiszen így annál a társaságnál marad minden. A tapasztalat azt mutatta, hogy ebben az időszakban a biztosítók sok esetben nagyobb kedvezményt biztosítottak az új szerződéseknek, mint a régieknek. Ez a lehetőség azonban már bezárult egy törvényi módosításnak köszönhetően, ugyanis egy adott biztosító sem adhat jobb díjat ugyanazon feltételekkel az új Ügyfeleknek.

Minden évben érdemes mindenkinek felülvizsgálni a kötelező biztosítás díjainak alakulását, hiszen a biztosítók minden évben újra alakítják a díjszabásaikat. Lehet találni kedvezőbb feltételeket, és olcsóbb biztosításokat is. Ezek sokat jelenthetnek mind anyagilag, mind a szolgáltatásban. Az összehasonlításhoz, vagy a megfelelő ajánlat kiválasztásához érdemes a portálunkon megtalálható kgfb kalkulátor rendszert használni.

A közzé tett díjakat követően a kalkulátor a megadott adatok alapján néhány pillanat alatt megmutatják a teljes hazai kötelező biztosítás kínálatot. Az ajánlatok közül mindenki ki tudja választani a legjobbat, és a legolcsóbbat. A lényeg az egész folyamatban, hogy a kalkulátor adatai mindig az újrakötés, tehát új szerződés alapján számol. Tehát a döntéshez érdemes megvárni a biztosító által kiküldött évfordulós levelet is. Így kap teljes képet a következő évre vonatkozóan. Így meg tudja nézni, hogy mi lehet a kedvezőbb, ha marad a biztosítójánál, vagy ha felmondja a szerződését és vált.

biztositas lemondas ujrakotes