biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Évforduló előtti kötelező biztosítás váltás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

Az új biztosítási rendelkezések alapján az évforduló előtti kötelező biztosítás váltás már legfeljebb csak hatvan nappal a szerződéses évforduló előtt lehetséges. Ez pontosabban azt jelenti, hogy ez után az év végi kampányban – ami november, december hónapokra esik – már nem lehet előre váltani annak, akinek például a következő áprilisban van a fordulója.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

A vonatkozó rendelkezés azért kerül megváltoztatásra, mert 2013. január 1.-től a biztosítóknak lehetőségük lesz egy évben többször is díjat hirdetni, ezt pedig a kihirdetés napja előtt hatvan nappal kell közzétenniük. Amennyiben Ön alkuszi megbízást ad részünkre, mi átvesszük a váltással kapcsolatos minden adminisztráció terhét, sőt ha a váltást rajtunk keresztül intézi, akkor az érvényes kötelező biztosítás szerződésének felmondását teljesen ingyenesen végezzük el.

Megváltoztak tehát az évforduló előtti kötelező biztosítás váltás szabályai, ezzel életbe lép a biztosítók számára is az a szabály, hogy ügyfeleitől ajánlatot nem fogadhat be akkor, ha az a biztosítási időszak kezdete előtt hatvan nappal korábbi. Ennél korábbi időpontban nem köthető szerződés, illetve az ilyen körülmények között született szerződés érvénytelen lesz. Ha az ügyfél tévesen korábban küldi meg a biztosító felé ajánlatát, a társaság ennek tényéről írásban értesítést küld az ajánlat beérkezését követő tizenöt napon belül.

Példaként említve az évforduló előtti kötelező biztosítás váltásra, amennyiben az adott szerződés kockázatviselés kezdeti dátuma április 5., akkor a biztosító váltásra vonatkozó ajánlatot legkorábban február 5.-én fogadhat be, mert ebben az esetben az így megkötött szerződés nem lenne szabályos.