biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Évfordulós felmondás casco és lakásbiztosítás esetén

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

Minden ügyfélnek jogában áll az évfordulós felmondás casco és lakásbiztosítás esetén. A casco váltási szabályaira tulajdonképpen ugyan azok a szabályok vonatkoznak, mint a kötelező biztosításra, tehát az évfordulós felmondást akkor lehet intézni, amikor a kötvényen, illetve a casco szerződésben feltüntetett évforduló dátuma elérkezik.

A casco évfordulós felmondásakor, amennyiben úgy dönt az ügyfél, hogy váltani szeretne, első lépésként oldalunkról le lehet tölteni a felmondó nyilatkozatot, melyben szerepeltetni kell a felmondani kívánt szerződés, kötvény számát, az ügyfél személyes adatait, a gépjármű rendszámát, valamint ezen adatok mellett röviden meg kell indokolni a felmondást. A nyilatkozatot eredetiben alá kell írni, nagyon fontos, hogy dátummal el legyen látva. Mivel sok ügyfél elkövet egy súlyos hibát, miszerint a határidő napján adja postára a felmondást, így itt külön felhívjuk a figyelmet, hogy a felmondó levélnek az évfordulót megelőzően legalább 30 nappal a biztosítóhoz be kell érkeznie, mert csak ebben az esetben lesz érvényes a felmondás. A legjobban tehát akkor jár, ha alkusz cégünknek ad egy megbízást, ez alapján nem csak új casco szerződéséhez segítjük hozzá, de a felmondással kapcsolatos ügyintézést is átvállaljuk, ráadásul ezért nem is számítunk fel külön díjat.

Lényeges azért is a kötvényeinket időnként elővenni és átnézni, hiszen az évfordulós felmondás casco és lakásbiztosítás esetén magától értetődően egy évben csak egy alkalommal lehetséges. Ha pedig az évfordulós lehetőséget valaki elszalasztja, akkor az érvényben lévő biztosítása automatikusan egy évvel meghosszabbodik.

A casco esetében megismert lehetőségekkel azonos módon lehet évfordulós felmondást végezni a lakásbiztosítások tekintetében is. Fontos, hogy ezt a fajta biztosításunkat is bizonyos időközönként átvizsgáljuk, mivel manapság már olyan hatalmas a piaci verseny, melyből következően jó eséllyel található a meglévő szerződésünknél kedvezőbb akár a szolgáltatás tartalmát, akár a díjat illetően. Amennyiben tehát évfordulós felmondást tervezünk lakásbiztosításunkat illetően, szintén a felmondással kell az ügyintézést elindítani, melyben ki kell tölteni a szerződött ügyfél adatait, úgy mint név, születési adatok, lakcím, a meglévő kötvény, illetve szerződés száma, valamint a biztosítás típusát is nevesíteni kell. Nagyon lényeges, hogy ha a biztosított ingatlan címe más, mint az ügyfél lakcíme, akkor mindkét adatnak szerepelnie kell a felmondásban is.

Évfordulós felmondás lakásbiztosítás esetén is természetesen intézhető a mi közbenjárásunkkal, amennyiben rajtunk keresztül történik a váltás, az új biztosítás megkötése, a felmondás ebben az esetben sem kerül külön pénzébe.