biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Évfordulós felmondás és biztosító váltás - Mi segítünk Önnek!

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

evfordulos felmondas biztosito valtasA kötelező biztosítási évforduló pontos dátumát mindenki megtalálja a biztosítási szerződésben, de a kötvényen is minden esetben fel van tüntetve. Legalább kér évente nagyon ajánlatos a díjak felülvizsgálata, ugyanis könnyedén előfordulhat az, hogy sokkal kedvezőbb ajánlatokat is választhatna! Aki az adott biztosítójánál szeretné továbbra is életben tartani szerződését, annak nincs teendője, hiszen ha évfordulókor nem kerül felmondásra a biztosítás, akkor az automatikusan további egy évre megújul és érvényben is marad.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!


Amennyiben kihasználva a lehetőséget az évfordulókor váltani szeretne, akkor a szerződés szerinti időpontban lesz erre lehetőség. Hogyha a terve az évfordulós felmondás és biztosító váltás, akkor ehhez itt oldalunkon mi minden lehetséges és szükséges segítséget megadunk. Az évforduló dátuma többek között azért is lényeges, mert ez mutatja meg, hogy mikor mondhatjuk fel az élő szerződést. Ehhez Önnek nem is kell mást tennie, mint itt nálunk letölteni a felmondáshoz szükséges formanyomtatványt, azt kitölteni és párhuzamosan ezzel küldeni felénk egy írásos meghatalmazást az ügyek intézésére. Természetesen ezzel együtt elvállaljuk az új szerződés megkötésének bonyolítását is, sőt ilyenkor a felmondás intézése sem kerül ügyfeleinknek pénzbe.

Az évfordulós felmondásnak és biztosító váltásnak akkor kell bekövetkeznie, hogyha a weboldalunkon működő kalkulátor használatakor a meglévőnél kedvezőbb, kifizetődőbb konstrukciót talál egy másik biztosítónál. Erre minden esély meg is van, hiszen nálunk 14 vezető biztosító ajánlatai közül választhat bárki, méghozzá igen egyszerű módon. A kalkulátor programmal ugyanis nem csak az épp aktuálisan érvényben lévő tarifákat lehet megtekinteni és nyomban összevetni egymással, de ezen felül a biztosító társaságok által kínált szolgáltatásokat is meg lehet részletesen ismerni, sőt magukról a cégekről is nyújtunk bőséges információt.

A felmondó nyilatkozat kitöltése során arra kell rettentően ügyelni, hogy annak beérkezése – és nem beküldése – megtörténjen az előírt határidőn belül. Nagy baj történhet, ha nincs egy írásos  igazolás arról, hogy a biztosító a határidő lejárta előtt érkeztette ezt az iratot. Aki azonban velünk intézi a felmondást és váltás, azzal e”hamis” adatokkal dolgozik, nem az a díj kerül kalkulálásra, ami a valós adatok alapján számítható lenne, ez anyagi veszteséget okozhat, tehát érdemes figyelmesen végezni ezt a részfeladatot. Ilyen lényeges szempontok és adatok többek között a személyes adatok, a felmondani készülő kötvény és szerződés száma, valamint természetesen a jármű szükséges adatai, mint a teljesítmény, rendszám és fontos, hogy a felmondó nyilatkozatban szükséges megjelölni a felmondásunk okát röviden.

kis nyil tartalomban Kötelező biztosítás kalkulátor
12 biztosító díja online kedvezménnyel!
  kis nyil tartalomban Casco biztosítás kalkulátor
Most még olcsóbb mint valaha!
kis nyil tartalomban Lakásbiztosítás kalkulátor
Olcsó lakásbiztosítás percek alatt!
  kis nyil tartalomban Utasbiztosítás kalkulátor
Több biztosító ajánlata egy helyen!

 

Annak, hogy velünk, a mi közreműködésünkkel végzi el a kötelező biztosítása felmondását és a biztosító váltást, az egyszerű ügyintézés mellett persze más előnyei is vannak. Azt most nem is részletezzük, hogy mit jelent egy adott társaságnál naphosszat sorban állni, várakozni, hogy sorra kerüljünk és foglalkozzanak velünk, ezzel szemben az interneten keresztül 1-2 óra leforgása alatt már új biztosítási szerződését is kezében tarthatja. Szintén megfizethetetlen, hogy az online módszer alkalmazásakor biztosító váltás esetében még az online kötési kedvezménnyel is lehet kalkulálni, ami manapság már egy számottevő összeg. A kalkulátorral való váltáskor az alapdíj kiszámítása mellett a program a bevitt adatok alapján arra is figyelmeztet, hogy melyek azok a kedvezmények, mellyel az adott személy élhet, így minden bizonnyal nem fog semmit kifelejteni és a lehető legkedvezőbb díjat érheti el új szerződéskötése során.

A fentiek mellett még mindig tudunk olyan érveket felhozni, melyekből kitűnik, hogy az jár a legjobban, aki honlapunkon felkeresi a kötelező biztosítás kalkulátort és így rendezi a felmondást, valamint a biztosító váltást, mert nem szabad megfeledkezni arról, hogy a megváltozott rendelkezések nyomán manapság már nem csak az év végi váltás előtt hirdethetnek a biztosítók díjat, mivel meg van a lehetőségük arra, hogy év közben, bármikor módosítsák tarifáikat, mindössze annyi az elvárás a társaságoktól, hogy kötelességük a változás előtt ezt 60 nappal előbb közzétenniük. Ebből adódóan igen kedvező helyzetbe kerülhet az a jármű tulajdonos, vagy üzembentartó,  aki idejében elkezdi nálunk böngészni a díjakat, teljes képet kapva ezzel a tarifák állásáról, a különböző társaságok átlagdíjairól, és ekkor nem kell kapkodva az utolsó pillanatban megkötni egy olyan szerződést, amely netán nem a lehető legkedvezőbb. Gondoljon bele, mekkora előnyhöz juthat, hogy már a váltást megelőzően otthonról, minden tülekedés és idegeskedés kizárásával jó előre képbe kerülhet a tarifák mozgását és változását illetően, van rá bőven ideje, hogy időben tájékozódjon és számolgasson, érdemes lesz-e váltania, vagy az is lehet, hogy jobban  jár, ha az aktuális biztosítójánál meghosszabbítja kötelezőjét egy újabb évre. Egyszóval, felmondás és váltás akkor megy gördülékenyen és akkor éri meg, amikor rajtunk keresztül teszi ezt, akár úgy, hogy rendszeres időközönként fellép oldalunkra és szépen megtekinti a díjak alakulását.