biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Gépjármű kötelező biztosítás - Melyik a legjobb?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A kötelező felelősségbiztosítás megkötése kötelessége minden gépjármű tulajdonosnak, illetve üzembentartónak. Felelősségbiztosítás nélkül a gépjármű nem vehet részt a közúti forgalomban. A biztosítás célja, hogy abban az esetben, ha a biztosított gépjárművel balesetet okoznak, akkor a biztosító kifizeti a vétlen félnek a kárát. A biztosítás jellemzően határozatlan időre kerül megkötésre, de van lehetőség határozott idejű biztosítás kötésére is, de csak a törvényben meghatározott betűjelű rendszámmal rendelkező gépjárművek esetén. Ugyanakkor a biztosítási időszak 1 évre szól, amikor a biztosítottaknak lehetőségük van szolgáltatót váltani.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


A kötelező biztosításnál a biztosító kockázatviselése a szerződésben megjelölt időponttal kezdődik, annak hiányában a szerződés aláírásának napjától. A biztosítás hatálya az Unió területén kívül kiterjed azokra az országokra is, amelyek tagjai a Zöldkártya Rendszernek, és amelyekkel kétoldali szerződést írt alá a Nemzeti Iroda. A biztosítás díja a meghirdetett díjtarifa alapján kerül megállapításra. Jellemzően a naptári évre vonatkozó új díjtarifákat a biztosítók minden év október 30-ig kötelesek közzétenni. Az ügyfeleknek a fordulónap előtt 30 nappal el kell dönteni, hogy elfogadják-e a biztosítók ajánlatát, vagy maradnak a régi feltételek mellett kötött szerződés feltételei alapján megállapított díjtarifa hatálya alatt. Tudni kell az előzőkhöz, hogy 2013. január 01 óta a biztosítóknak lehetőségük van év közben többször is új díjtarifát meghirdetni. Ennek az a feltétele, hogy az új díjtarifát 60 nappal az érvénybe lépése előtt közzé kell tenni a MABISZ honlapján.

Természetesen a biztosítók között minden évben komoly küzdelem zajlik az ügyfelek megszerzése érdekében. Jellemzően nem csak a díjtarifák csökkentésével csalogatják az ügyfeleket magukhoz, hanem különböző egyéb kedvezményekkel, illetve többlet szolgáltatások biztosításával. Ez a bőség az ügyfelek dolgát is megnehezíti, hiszen hozzá nem értők létükre nehéz eligazodni a különböző ajánlatok között. Nyilvánvalóan ebben segítségükre vannak a biztosítási kalkulátorok, melyek aktualizálva vannak, és alkalmasak arra, hogy az ügyfél megtalálja a számára legmegfelelőbb ajánlatot. A kalkulátorok használata mellett ajánlott szakemberek segítségét kérni, mint például a biztosítási alkuszokét, akik az ügyfél, és nem elsősorban a biztosítók érdeket szolgálják.

Arra a kérdésre megfelelni, hogy gépjármű kötelező biztosítás melyik a legjobb, nem könnyű. Jellemzően mindenkinek más a legjobb, azaz nem lehet egyetlen ajánlatra rámutatni, és azt mondani, hogy ez a legjobb. Vannak ajánlatok, amelyek valamiben jobbak a többinél, de a másik meg más valamiben jobb. Minden ügyfélnek magának kell eldöntenie, hogy az ő igényeihez melyik biztosító ajánlata áll legközelebb. Érdemes jól átgondoltan, és minden segítséget igénybe venni ebben a dologban is, a döntés meghozatala előtt. Természetesen kérés esetén minden kedves Ügyfelünknek a segítségére állunk!