biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Groupama Garancia biztosítás felmondás, váltás, kötelező, casco, lakás

Kérjük értékeljen minket...
3.50 of 5 - 8 votes
Thank you for rating this article.

Aki a Grupama Garancia biztosítónál kötött kötelező biztosítást, váltáskor akkor jár legjobban, ha a Biztos hely biztosítási portálra látogat el, ahol nagyon könnyen és egyszerűen megbízhat minket a felmondás és váltás ügyintézésével. Weboldalunkon a kötelező biztosítás kalkulátor segítségével összehasonlíthatja minden vezető biztosító díját, ajánlatát és részletesen tájékozódhat arról is, mi a Grupama Garancia biztosítás felmondás és váltás menete.

Amennyiben a kötelező biztosítás váltással cégünket bízza meg, az ezt megelőző felmondást mi díjtalanul intézzük Önnek. Azt azonban az ügyfélnek is tudnia kell, hogy a kötelező biztosítás váltása az évforduló napjával lehetséges, mely a a 2010. 01.01. után kötött kötelezők esetében mindig a szerződéskötés dátumával azonos, a 2010. 01.01. előtt létrejött szerződések esetében pedig az év utolsó napja.

Ha a Grupama Garancia kötelező biztosítását fel kívánja mondani, érdemes a leglényegesebb kérdésre nagyon odafigyelni, mely szerint a felmondó levelet úgy kell postázni, vagy elfaxolni, hogy az az évforduló előtt legalább 30 nappal be is érkezzen a biztosítóhoz. Erre nagyon kell ügyelni, mert hiába a határidőn belüli dátum a levélen, nem az számít és amennyiben kicsúszik a határidőből, a szerződése egy évvel automatikusan meghosszabbodik.

A Grupama Garancia casco biztosítás felmondása során hasonlóan kell eljárni, mint a kötelezőnél, fontos, hogy a felmondás ebben az esetben is a kellő határidőn belül megtörténjen. Az ehhez szükséges forma felmondó nyilatkozat letölthető a Biztos hely biztosítási portálon keresztül, így biztos lehet benne, hogy minden szükséges adat szerepelni fog benne. A felmondó levélnek tartalmaznia kell a szerződött ügyfél nevét, lakcímét irányítószámmal és természetesen a rendszámot, valamint a felmondásra kerülő biztosítási kötvény számát.

A Grupama Garancia biztosítónál kötött szerződések felmondása történhet a nyilatkozat postázásával a 1378 Budapest, Pf.1049.címre, vagy faxon a 061-361-0091 számra leadva. Lakásbitósítás váltáskor a Grupama Garancia biztosítóhoz legalább az évforduló előtt 61 napos határidővel meg kell küldenünk a felmondólevelet,mégpedig úgy, hogy e határidőn belül a nyilatkozat a biztosító részéről átvételre is kerülhessen. Megnyugtató az a megoldás, ha ennek tényéről írásos visszaigazolásunk is van. Amennyiben lakásbitósítást kíván váltani és ezt a folyamatot időben szeretné elindítani, legfontosabb lépés, hogy tisztában legyen a szerződése évfordulójával. Ezért érdemes időnként a kötvényt elővenni és átnézni, mely lépésnek az a haszna is meg lesz, hogy rendszeres időközönként átvizsgálja lakásbiztosítási szerződését, s amennyiben elavultnak tatja, érdemes váltani. Egyéb szempontból a felmondás és váltás menete azonos a kötelező és casco terén ismertetettekkel, ebben az esetben is ajánlani tudjuk a Biztos hely biztosítási portálon keresztül bonyolítani a váltást, hisz bármely biztosítása váltásakor a felmondást a szabályoknak megfelelően, határidőn belül elintézzük és ez Önnek nem kerül pénzbe sem.