biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Hogy lehet teherautóra kötelezőt váltani?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Kell e teherautóra kötelező biztosítás, hogy lehet teherautóra kötelezőt váltani? Mikor válthatok a teherautóra kötelező biztosítást? Intézhetem-e alkusz céggel a teherautó kötelező biztosítás váltását?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

A biztosítási törvény a haszongépjárművekre ugyan úgy vonatkozik, mint a személyautókra, így tehát a tehergépjárművekre is minden esetben kell kötelező biztosítás kötni. A kötelező biztosítás teherautóra különösen fontos, hiszen ezek a gépjárművek szinte minden esetben munkaeszközként használatosak. Éppen ezért egy esetleges rendőri intézkedés során a más ügyfelekhez képest súlyosabban érintheti az ügyfelet, ha az iratok nincsenek rendben. A kötelező biztosítás tehát a tehergépjárművek esetében különösen fontos, hogy folyamatos és érvényes legyen.

Arra a kérdésre, hogy hogy lehet teherautóra kötelezőt váltani egyszerű a válasz, hiszen a váltás menete megegyezik a más gépjárműveknél megszokott ügyintézéssel. Amikor a teherautó kötelező biztosítását más biztosítóhoz kívánjuk átvinni, a legegyszerűbb megoldás, ha egy alkusz céget bízunk meg a lebonyolítással. Ebben az esetben is az évforduló előtt 30 nappal a régi biztosítóhoz be kell érkezzen az írásos felmondás, mert a legelső és legfontosabb lépés az élő szerződés felmondása. Ezzel egy időben el kell indítani az új kötelező biztosítás megkötését, nehogy a teherautó akár egy napra is biztosítás nélkül maradjon. Az alkuszok naprakészen tudják, hogy lehet teherautóra kötelezőt váltani, ezért aki őket választja biztos lehet benne, hogy a váltás időben, zökkenőmentesen zajlik le.

Amikor teherautóra szeretnénk kötelezőt kötni és ez éppen egy vállalkozást érint, érdemes megfontolni a flottabiztosítás lehetőségét. Ennek feltétele, hogy a vállalkozás legalább 5 db olyan tehergépjárművel rendelkezzen, melyeknek maga az adott cég a tulajdonosa, vagy üzembentartója.