biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Jogvédelem biztosítás

Kérjük értékeljen minket...
4.38 of 5 - 8 votes
Thank you for rating this article.

Köztudott, hogy a peres eljárások költségei magasak, és az emberek nagy részének az megfizethetetlen, ami egyben azt is jelenti, hogy nem tudja jogait megvédeni, illetve egyes esetekben a rá kirótt büntetést kifizetni. Nem tudnak ügyvédet fogadni, illetve a szükséges jogi támogatást sem kapják meg. A jogi eljárások pedig összetettségük miatt nem nélkülözhetik a szakértelmet, a hétköznapi ember nem tud eligazodni a különböző jogszabályok, törvények, rendeletek között. Ezekre az esetekre nézve hozták létre a biztosító társaságok a jogvédelem biztosítás terméküket. Természetesen nem mindegyik biztosító ajánlatai között található meg ez a termék, de jellemzően a nagy ügyfélkörrel rendelkező biztosítóknál megtalálhatók.

Jogvédelem biztosítás online árajánlat kérés, itt!


A jogvédelem biztosítás
több szolgáltatást is tartalmaz, mint ahogyan szükség is van rá, hiszen egy peres eljárás esetén több féle költség is felmerül. Így a szolgáltatások köre tartalmazza az ügyvédi költséget, illetve az ügyvédi tevékenységgel összefüggő egyéb díjazást, a bíróság díját, a különféle illetékek összegét, az esetleges szakértői költséget, a tanuk, és a szakértők költségeit, illetve díjazását, a közlekedéssel összefüggő költségeket, a végrehajtás költségeit, és nem utolsó sorban elvesztett per esetén a másik fél költségeit, abban az esetben, ha annak megfizetéséről a bíróság rendelkezett. Ugyanakkor amennyiben szükségessé válik, megelőlegezi a biztosító az óvadékot, illetve a biztosítékot. Jellemzően a biztosítók több jogvédelmi termékkel is állnak, az ügyfelek rendelkezésére. Ilyen termék a családi jogvédelmi biztosítás, a vezetői biztosítás, az ingatlan tulajdonosi jogvédelem biztosítás, a jármű tulajdonosi jogvédelem biztosítás, a vadászati jogvédelmi biztosítás.

Természetesen ezekhez a biztosításokhoz is lehet kötni kiegészítő biztosításokat, mint például a lakóközösségek jogvédelmi biztosítása. Szintén megtalálható az ajánlatok között a felelősségbiztosítás is, ami abban az esetben térít, amennyiben 3. félnek okoz kárt a biztosított. A felelősségbiztosítások is lehetnek magánember felelősségbiztosítás, és lehetnek munkavállalói felelősségbiztosítás. A szolgáltatás kiterjed a tanácsadásra, az ügyvéd biztosítására, jogi képviseletre. Ugyanakkor nem szabad arról sem elfeledkezni, hogy a jogvédelmi biztosításnak a díjazását is különféle kedvezményekkel teszik elfogadhatóbbá a biztosítók. Természetesen a biztosítás megkötése előtt javasolt jól megismerni az egyes biztosítók ajánlatait. Hasznos segítséget tudnak ebben is adni a biztosítási alkuszok, akik hozzáértésükkel sok kellemetlenségtől megmenthetik az ügyfeleket.

Új hírek: