biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Jóval több családnak van lakásbiztosítása, mint életbiztosítása

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Magyarországon a megkötött életbiztosítások száma nem rúg akkorára, mint a lakásbiztosításoké. Kisebb százalékról beszélhetünk az életbiztosítások tekintetében, mint a lakásbiztosításéban. A fiatalok mindössze tizede akar életbiztosítást kötni. Azt mutatták ki egy felmérésben, hogy ennek ellenére a fiatalok körében egyre többen hajlanak a felé, hogy megkössenek egy életbiztosítást. A számok az alábbiak: 15-19 éves korig 9,7%-a gondolkodik az életbiztosítás megkötésén, míg a 20-29 évesek között ez a szám 9,2%. Ezen személyek mondták azt, hogy az elkövetkezendő két éven belül meg akarnak kötni majd egy valamilyen fajtájú életbiztosítási szerződést. Ezek nagyon előkelő adatok, hiszen ezekből világosan látszik, hogy egyre többen akarnak majd életbiztosítást kötni a fiatalok közül.

Az idősebbeknél is mutatkozik az, hogy egyre inkább érdeklődnek az életbiztosítások iránt, de nem lépi át a 21,1 %-ot. Az a korosztály ahol a legtöbb élet biztosítás van az idősek között az a 60-69 és 40-49. Mint ahogy említettük egyre többen érdeklődnek az életbiztosítások irányt, de inkább a vagyonosabb családokban növekedik ez a tendencia. Viszont azok, akik a következő két évre kötnének biztosítást, azoknak az aránya nem változott. Az idősebb korúak körében már lejjebb ment a százalékos arány. A legjobb helyzet a lakásbiztosításoknál van, körülbelül 64 % mondta azt, hogy rendelkezik már lakásbiztosítással, viszont csak 17%-os arány az életbiztosítással rendelkezőek száma. Azt viszont tudni kell, hogy a magyar lakosság egy része abszolút nem kap, vagy nem akar kapni információt a biztosításokkal kapcsolatban.

A lakás és az életbiztosítás is egyaránt fontos, de a magyar családok körében a lakásbiztosítás a népszerű. Az emberek inkább biztosítják ingatlanukat, mint saját magukat, pedig egy megfelelően összeállított életbiztosítással rendkívül jól járhat és még szeretteiről is tud gondoskodni. Egy ilyen befektetés előtt persze mindenképpen érdemes átgondolni, hogy mi a célunk. Azt minden esetre meg kell említeni, hogy ha életbiztosítást akar kötni, akkor mindenképpen érdemes szétnézni az aktuális ajánlatok között. Itt a mi honlapunkon minden ismert biztosító ajánlatát meg tudja nézni, sőt azonnal össze is tudja azokat hasonlítani. Lehet, hogy talál magának egy olyan csomagot, ami elnyeri a tetszését és talán közelebb áll az ön személyiségéhez.

Nagyon sokféle csomagból lehet válogatni eltérő feltételekkel így mindenképpen tájékozódjon, mielőtt nekivág a szerződéskötésnek. Az életünk során számos olyan dolog érhet minket, amit nem lehet kivédeni vagy kikerülni. Ezért érdemes megfontolni az életbiztosítás lehetőségét, mert biztosan nem bánná meg hosszútávon. Az egyre növekvő érdeklődésnek köszönhetően a fiatalok körében egyre több emberhez jut el az életbiztosítás lehetősége és az ezzel járó pozitív tulajdonságok.

Életünk során megannyi problémával és bajjal szembesülhetünk, sajnos a mai világban már bármi megtörténhet, elég egy rossz lépés vagy egy mozdulat, ezért kell az életbiztosításokat megkötni. Persze ez elég morbidnak hangzik, de ez tény és nem szabad elkerülnie a figyelmünket, hogy bármi előfordulhat, ami egy súlyos tényező a biztosítások megkötése mellett. Ebbe sokan nem gondolnak bele és csak legyintenek, amikor az életbiztosításról van szó, de felhívjuk figyelmét, hogy azok az okok, amiért valaki életbiztosítást köt elég hosszú listából állnak. Az életbiztosítás egy védelem, védelem a véletlenek a rossz történések és a kiszámíthatatlan tényezők ellen. Persze családunknak olyan anyagi biztonság tudatot teremtünk azzal, hogy megkötjük a biztosítást, ami ha mi már nem vagyunk, nyugalommal tölti el a családot, persze ez nem enyhít a veszteségen viszont anyagi problémáik sem lesznek.

Ezért kell megkötnünk az életbiztosításunkat, hogy ezek a dolgok teljesüljenek és kell lennie egy célnak, ami miatt megkötjük és hajlandóak vagyunk végigcsinálni a biztosításkötést. A cél motiválja az embert, még akkor is motivációt ad, ha fáradtak vagyunk és nincs kedvünk az egészhez, de ha belegondolunk, hogy mit fogunk elérni ezzel, akkor máris új erőre kapunk és véghez visszük a feladatot amit kitűztünk magunk elé. Összegzésül elmondhatjuk, hogy a fiatalok egyre fogékonyabbak a biztosításkötésre, de az időseknél is növekvőek a számok, bár még mindig elmaradnak egy kicsit, főleg a lakásbiztosításokhoz viszonyítva. Ezért bátran tegye meg a lépést, ami ahhoz kell, hogy meg tudja kötni biztosítását, mert lehet, hogy ha lemarad róla, akkor bánni fogja. Reméljük hasznos információkkal szolgáltunk, várjuk vissza legközelebb is mert itt mindent első kézből azonnal tőlünk megtudhat.